Δ. Σκύδρας

Ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίου 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκύδρας

435Προβολές

Ένα σημαντικό έργο πρόκειται να υλοποιηθεί στο Δήμο Σκύδρας στο πλαίσιο της βελτίωσης των κτηριακών υποδομών και συνθηκών των σχολικών εκπαιδευτηρίων και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Πρόκειται για το έργο με τίτλο: «Ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου στέγασης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκύδρας» του οποίου η σύμβαση για την εκτέλεσή του υπογράφτηκε στις   29 Οκτωβρίου 2021.

Οι εργασίες για την ολοκλήρωσή του περιλαμβάνουν:

α) τη  μόνωση του κελύφους του κτηρίου περιμετρικά και των οροφών κάτω από στέγες, με εξηλασμένη πολυστερίνη.

β) την αντικατάσταση όλων των εξωτερικών κουφωμάτων (παράθυρα, πόρτες) του κτηρίου  με νέα κουφώματα αλουμινίου με σύστημα θερμοδιακοπής για την επίτευξη  χαμηλού συντελεστή θερμοδιαπερατότητας σε συνδυασμό με διπλούς ενεργειακούς υαλοπίνακες.

γ) την αντικατάσταση του λέβητα πετρελαίου με νέο λέβητα συμπύκνωσης, ισχύος 350kW, υψηλού βαθμού απόδοσης, μ΄εγκατάσταση συστήματος αντιστάθμισης και παράλληλη θερμομόνωση του δικτύου θέρμανσης.

δ) την αντικατάσταση του συνόλου των φωτιστικών φθορισμού με νέα φωτιστικά τεχνολογίας LED, και τέλος,

ε) την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μ΄ ενεργειακό συμψηφισμό (net metering) ισχύος 35kW, στη στέγη.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 568.000,00 € (με το ΦΠΑ) και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ο σκοπός του έργου είναι η μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα  και η μείωση κατανάλωσης ενέργειας στο κτήριο, ώστε να γίνει φιλικότερο προς το περιβάλλον.

Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία Κ. Νταγκούμας κ Σια ΕΕ, ενώ το ποσό της σύμβασης ανέρχεται στα 349.364,33 € (με ΦΠΑ). Η προθεσμία περάτωσης του έργου είναι ένας χρόνος από την υπογραφή της σύμβασης.

 

Λόγω των ειδικών συνθηκών εκτέλεσης του έργου κάποιες εργασίες ή κι όλες οι εργασίες θα εκτελεστούν σε χρόνο εκτός ωραρίου λειτουργίας του σχολείου και της τέλεσης των μαθημάτων και πάντα σε συνεννόηση με τη διεύθυνση της σχολικής μονάδας και τη διευθύνουσα υπηρεσία, ώστε να μη διακόπτεται το εκπαιδευτικό έργο, ούτε να προκαλούνται προβλήματα από τους θορύβους των εργασιών αλλά ούτε να κινδυνεύει η ασφάλεια των ανθρώπων της σχολικής μονάδας.

   Με αφορμή την υπογραφή της παραπάνω σύμβασης η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου δήλωσε τα εξής:

«Υπογράψαμε τη σύμβαση για την υλοποίηση ενός ακόμη αξιόλογου έργου για το Δήμο μας, του έργου δηλαδή της ενεργειακής αναβάθμισης του κτηρίου στ΄οποίο στεγάζεται το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκύδρας. Ένα έργο που προστίθεται στο μεγάλο κατάλογο των πρωτοβουλιών, των παρεμβάσεων και των έργων που υλοποιεί με συστηματικό, διεκδικητικό και διαφανή μέθοδο και προγραμματισμό η Δημοτική Αρχή Σκύδρας από την πρώτη στιγμή που οι πολίτες του Δήμου Σκύδρας της εμπιστεύθηκαν τη διοίκηση και τη διαχείριση των τοπικών υποθέσεων.

Με το συγκεκριμένο έργο αναβαθμίζεται σημαντικά το σχολικό κτήριο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκύδρας μέσα στ΄οποίο θα πραγματοποιείται η εκπαίδευση σαφέστατα μέσα σε πολύ καλύτερες συνθήκες. Ταυτόχρονα μειώνεται η ενεργειακή κατανάλωση και τα κόστη ενώ παράλληλα προστατεύεται το περιβάλλον απέναντι στην κλιματική κρίση που γίνεται ολοένα και πιο απειλητική για όλον τον πλανήτη.

Η Δημοτική Αρχή, ο Δήμος Σκύδρας συνεχίζει με κάθε τρόπο την αξιοποίηση κάθε εθνικού κι ευρωπαϊκού χρηματοδοτικού εργαλείου και προγράμματος ώστε να υλοποιεί  έργα σ΄όλη την επικράτεια του Δήμου μας επ΄ωφελεία όλων των συμπολιτών μας.

Ευχαριστώ, για μια ακόμη φορά, τους συνεργάτες μου και τα στελέχη του Δήμου μας για τον αγώνα που καταβάλλουν ώστε ο Δήμος Σκύδρας, αφήνοντας πίσω του τη μιζέρια, την κακοήθεια και την οπισθοδρόμηση, να προχωράει μπροστά με ομοψυχία, αισιοδοξία, αποτελεσματικότητα για τη συλλογική πρόοδο κι ευημερία».

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.