Αγροτικά

Ενημέρωση για υποβολή αναγγελιών ζημιάς απο παγετό 25-28/3/2021

573Προβολές

Απο το υποκατάστημα  του ΕΛΓΑ Βέροιας ανακοινώθηκε οτι θα εγκριθούν αναγγελίες ζημιάς απο τον πρόσφατο παγετό  από 25 εως 28/3/2021 για είδη αι ποικιλίες που βρίσκονταν σε καλυπτόμενο ασφαλιστικό στάδιο, σύμφωνα με τον κανονισμό ασφάλισης Φυτικής Παραγωγής του ΕΛΓΑ (άρθρο 6.Γ.1) και συγκεκριμένα:

  1. Αμύγδαλα, Βερίκοκα, Δαμάσκηνα, Επιτραπέζια Ροδάκινα-Νεκταρίνια, Βιομηχανικά Ροδάκινα: όλες οι ποικιλίες
  2. Επιτραπέζια Αχλάδια: οι ποικιλίες: Ετρούσκα, Κοντούλα, Κόσσια και Κρυστάλλια
  3. Κεράσια πρώιμα των πεδινών περιοχών (που βρίσκονταν στο στάδιο της έναρξης της ανθοφορίας) και συγκεκριμένα οι ποικιλίες: Πρίμουλατ, Ρίτα, Πριμαβέρα, Ιταλικά, Νίμπα, Νόρθ Σταρ, Έρλι Λόρι, Έρλι Μπι Τζι, Πρεκόζ Μπερνάρ, Βαλέρα, Μπουρλά και Οκτάβια.

Παρατηρήσεις:

  1. Ακτινίδια: Ενδέχεται να προκύψουν ζημιές μόνο εντός μεμονωμένων θυλάκων παγετού. Για το λόγο αυτό παρακαλούνται οι παραγωγοί να ενημερώνουν άμεσα το υποκατάστημα, μέσω των ανταποκριτών, προκειμένου να γίνει επισήμανση της ζημιάς, για να ακολουθήσει στη συνέχεια η υποβολή των δηλώσεων.
  2. Για είδη και ποικιλίες που δηλώθηκαν στις προηγούμενες αναγγελίες παγετού(18/2 & 12/3), δεν χρειάζεται να υποβληθούν εκ νέου δηλώσεις ζημιάς (υπερπρώιμα ροδάκινα – νεκταρίνια, βερίκοκα και πρωιμανθή δαμάσκηνα)

Προσοχή: Αν εκ παραδρομής στις προηγούμενες αναγγελίες παγετού υποβλήθηκαν δηλώσεις ζημιάς για είδη και ποικιλίες που δεν καλύπτονταν ασφαλιστικά, θα πρέπει να υποβληθούν εκ νέου δηλώσεις ζημιάς, χωρίς όμως να καταβληθούν τέλη εκτίμησης (αναφορά των ανταποκριτών για την αναγγελία στην οποία είχαν καταβληθεί τα τέλη).

Επισημαίνουμε οτι η ημερομηνία λήξης της αναγγελίας είναι η Τετάρτη 28 Απριλίου.

Για περισσότερες διευκρινήσεις απευθυνθείτε στο Υποκατάστημα  ΕΛ.Γ.Α. Βεροίας.

 

Η Προισταμένη του Υποκαταστήματος

Παππά Μαρία

Υποκατάστημα Βέροιας

Τμήμα Εκτιμήσεων

Τηλέφωνο: 2331077618,
2331077612 & 2331077603

 

 

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.