Δ. Σκύδρας

Ενημερωτικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα Δήμου Σκύδρας: «Μειώνουμε τα απορρίμματα στη Σκύδρα, δίνουμε χώρο στη ζωή»

256Προβολές

– Μήνυμα της Δημάρχου Κατερίνας Ιγνατιάδου

 

Η στόχευση και η εφαρμογή πολιτικών, δράσεων κι έργων προστασίας του φυσικού και του δομημένου περιβάλλοντος αποτελούν βασική προτεραιότητα του Δήμου Σκύδρας. Μέσω αυτής επιδιώκεται η διαφύλαξη κι ασφάλεια της υγείας, της ζωής των δημοτών, των περιουσιών τους, των υποδομών και της βιοποικιλότητας.

Παράλληλα επιδιώκεται σε μεγάλο βαθμό η περαιτέρω ανάπτυξη του τόπου μας με όρους βιωσιμότητας, αειφορίας, κυκλικής οικονομίας και συλλογικού οφέλους.

Προϋπόθεση αυτών, όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα, είναι η ενημέρωση, η πληροφόρηση, η ευαισθητοποίηση και κυρίως η συμμετοχή και η συνεργασία όλων.

Το περιβάλλον δεν μας ανήκει και δεν έχουμε το δικαίωμα να το καταστρέφουμε και να το εκμεταλλευόμαστε κατά το δοκούν. Αλλά είμαστε ένα κομμάτι του περιβάλλοντος κι είμαστε υποχρεωμένοι να το σεβόμαστε και να το προστατεύουμε ανταποδίδοντάς του τη φιλοξενία που μας προσφέρει.

Στο περίγραμμα της διαρκούς πληροφόρησης των δημοτών μας ο Δήμος μας  αναπτύσσει πρωτοβουλίες, συμμετέχει και υποστηρίζει κάθε είδους ενέργειες ευαισθητοποίησης σχετικά με την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων.

Έτσι, λοιπόν, στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης των Αποβλήτων – 20 έως 28 Νοεμβρίου 2021» ο Δήμος Σκύδρας, σε συνεργασία με τον συντονιστή   που είναι ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ.), διοργανώνει το ενημερωτικό πρόγραμμα με τίτλο «Μειώνουμε τα απορρίμματα στη Σκύδρα, δίνουμε χώρο στη ζωή!»

Δυστυχώς, λόγω των μέτρων πρόληψης έναντι του κορωνοϊού και λαμβανομένων υπόψη των υπαρχουσών δυσμενών καταστάσεων δεν καθίσταται δυνατή η πραγματοποίηση κάποιων ενεργειών διά ζώσης, όπως είχαμε αρχικά προγραμματίσει ελπίζοντας στη βελτίωση των υγειονομικών συνθηκών. Έτσι λοιπόν το παρόν πρόγραμμα πραγματοποιείται μονάχα διαδικτυακά.

Συγκεκριμένα οι ενημερωτικές δράσεις αφορούν την εκπαίδευση και την πληροφόρηση των παιδιών σχετικά με την ανακύκλωση και τη μείωση στην πηγή των αποβλήτων, μέσω προώθησης σχετικού πληροφοριακού υλικού στις σχολικές μονάδες του Δήμου, καθώς επίσης κι όλων των πολιτών μέσω του έντυπου – ηλεκτρονικού τύπου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Στο ηλεκτρονικό ενημερωτικό υλικό που ακολουθεί και σας καλούμε να περιηγηθείτε περιλαμβάνονται:

1. Πρακτικές συμβουλές για έναν πιο βιώσιμο και καθαρό Δήμο

1. Πρακτικές συμβουλές

  1. Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρισης (ΣΕΔ)

2. Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρισης

 

Το υλικό είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Δήμου Σκυδρας: https://www.skydra.gr/

 

«Μειώνουμε τα απορρίμματα στη Σκύδρα, δίνουμε χώρο στη ζωή».

 

                                                                                    Η Δήμαρχος Σκύδρας

                                                                                     Κατερίνα Ιγνατιάδου

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.