Πολιτική

Επαφές Λάκη Βασιλειάδη με Εμπορικούς Συλλόγους και Επιμελητήριο Πέλλας

491Προβολές

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδη συναντήθηκε εχθές με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Γιαννιτσών και επικοινώνησε σήμερα με τους Προέδρους των Εμπορικών Συλλόγων Έδεσσας, Αριδαίας και Σκύδρας, καθώς και με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πέλλας. Άκουσε με προσοχή τις εύλογες ανησυχίες τους αναφορικά με το πολύ περιορισμένο άνοιγμα της αγοράς και τα προβλήματα που δημιουργεί η έλλειψη υποδομών για τη διαδικασία παραγγελίας και παραλαβής από το κατάστημα.

Ο Λάκης Βασιλειάδης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη για τον κλάδο του λιανικού εμπορίου, ο οποίος έχει χτυπηθεί ίσως περισσότερο από κάθε άλλον από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Δυστυχώς, αν και ο κλάδος έβαλε πλάτη έγκαιρα και εφάρμοσε όλα τα μέτρα που του ζητήθηκαν, τα υγειονομικά δεδομένα στη χώρα δεν επιτρέπουν το άνοιγμα της αγοράς όπως θα θέλαμε εν όψει της εορταστικής περιόδου.

Συμφωνήσαμε πως η προστασία της υγείας παραμένει προτεραιότητα και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπονομευτεί από το άνοιγμα της αγοράς. Αυτό που προέχει τώρα είναι η στήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης, της ραχοκοκαλιάς της Ελληνικής οικονομίας και ενός από τους μεγαλύτερους εργοδότες της χώρας. Ειδικά στην Πέλλα, με τα αλλεπάλληλα και επαναλαμβανόμενα περιοριστικά μέτρα, η κατάσταση είναι οριακή μετά και την απώλεια του εορταστικού τζίρου.

Η όποια παρέμβαση της πολιτείας θα πρέπει να γίνει σε συνεργασία με τους επαγγελματικούς φορείς που εμπορεύονται καθημερινά και γνωρίζουν τα προβλήματα καλύτερα από τον καθένα. Επικοινώνησα μαζί τους ώστε να μπορώ να μεταφέρω στην Κυβέρνηση, με τις όποιες παρεμβάσεις μου ακολουθήσουν, τους εύλογους προβληματισμούς τους. Ήδη έχουν δείξει έμπρακτα ότι μπορούν και είναι διατεθειμένοι να προσαρμοστούν στις επιταγές της συγκυρίας.

Η υγειονομική κρίση κάποια στιγμή θα τελειώσει. Το μεγάλο στοίχημα είναι να μείνουν τα καταστήματα ανοιχτά, να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να επιβιώσουν.»

Ο Βουλευτής απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες της Πέλλας να στηρίξουν τις τοπικές επιχειρήσεις

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.