Εργασία

Επιδοτούμενα Προγράμματα Ιδιωτικού τομέα

734Προβολές

Επιδοτούμενα Προγράμματα Κατάρτισης και Πιστοποίησης σε Όλες τις Περιφέρειες της Χώρας και για Όλους τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού Τομέα Άνοιξε η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την Πράξη/έργο «Κατάρτιση και Πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων των Εργαζομένων στη Χημική Βιομηχανία» που υλοποιείται από την Ο.Ε.Χ.Β.Ε.
Η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος (Ο.Ε.Χ.Β.Ε), στο πλαίσιο του ΕΠΑΝΕΚ,σχεδίασε και υλοποιεί την Πράξη «Κατάρτιση και Πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων τωνεργαζομένων στη Χημική Βιομηχανία», μια ολοκληρωμένη παρέμβαση στοχευμένης ενδυνάμωσης του εργατικού δυναμικού που συνίσταται στην παροχή υπηρεσιών α) εξειδικευμένης επαγγελματικής κατάρτισης σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα καιβ) πιστοποίησης από διαπιστευμένο φορέα Πιστοποίησης Προσώπων σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/IEC 17024.

Ωφελούμενοι της Πράξης θα είναι συνολικά 1.250 εργαζόμενοι.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουνόλοι οι εργαζόμενοι με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των εποχικά απασχολούμενων, σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, από όλους ανεξαιρέτως τους κλάδους της οικονομίας και σε όλη την ελληνική επικράτεια, που θα επιλεγούν μέσω της εφαρμογής ενός ολοκληρωμένου συστήματος επιλογής.
Το Έργο αφορά στην υλοποίηση δια ζώσης προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης διάρκειας 80 ωρών,με επιδότηση 5€ μεικτά/ώρα (400€ συνολικά), στα εξής θεματικά αντικείμενα:

1. Τήρηση προτύπων και διαδικασιών στην βιομηχανική παραγωγή
2. Εφαρμογές σύγχρονων μεθόδων και τεχνολογιών στην βιομηχανική παραγωγή
3. Ενίσχυση της εξωστρέφειας και της ανταγωνιστικότητας – Νέες τεχνολογίες στις διοικητικές λειτουργίες
που θα οδηγούν υποχρεωτικά, με την ανάλογη προετοιμασία, σε εξετάσεις για τη λήψη πιστοποίησης των αποκτηθέντων γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων.

Στόχος των Προγραμμάτων είναι οι εργαζόμενοι να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες για την ενδυνάμωση της θέσης τους στην αγορά εργασίας και την αναβάθμιση της επαγγελματικήςτους ανθεκτικότητας.
Η υποβολή αίτησης συμμετοχήςστην Πράξη γίνεται μέσω «Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την Επιλογή ωφελουμένων» που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΟΕΧΒΕ www.oexbe.grκαι θα παραμείνει ανοιχτή έως  31/10/2019.

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.