Πολιτική

Επικοινωνία Λάκη Βασιλειάδη με τον νέο Πρόεδρο ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρωμές συνδεδεμένων και ειδικής βάμβακος.

501Προβολές

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης επικοινώνησε σήμερα με τον νέο Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Δ. Μελά στον οποίο έδωσε συγχαρητήρια για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του και ευχήθηκε καλή δύναμη για το έργο του. Ο Βουλευτής ζήτησε και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που προκαλεί η πανδημία στη λειτουργία του Οργανισμού, αλλά και τις επερχόμενες πληρωμές. Ο κ. Μελάς ξεκαθάρισε ότι παρά τις δυσκολίες, οι πληρωμές των συνδεδεμένων ενισχύσεων και των παρακρατήσεων της Ενιαίας Ενίσχυση 2020 είναι προγραμματισμένες στο διάστημα Μαρτίου-Μαΐου.

Συγκεκριμένα, εντός Μαρτίου και πιθανόν 24 έως 26 του μηνός θα πραγματοποιηθεί η καταβολή των συνδεδεμένων ενισχύσεων για προϊόντα όπως το σκληρό σιτάρι, οι καρποί με κέλυφος, τα μήλα, τα πρωτεϊνούχα σανοδοτικά ψυχανθή, τα όσπρια για ανθρώπινη κατανάλωση και τα πρωτεϊνούχα κτηνοτροφικά ψυχανθή, ενώ για τα ζαχαρότευτλα το τελευταίο διήμερο του Μαρτίου. Επιπλέον, μέχρι το τέλος του μήνα θα ολοκληρωθεί και η πληρωμή της ειδικής ενίσχυσης βάμβακος, η οποία υπολογίζεται πως θα ανέλθει σε περίπου 67,82€ ανά στρέμμα.

Έως τον Μάιο θα διεκπεραιωθούν οι εκκρεμότητες της Ενιαίας Ενίσχυσης 2020 για το 3% της βασικής ενίσχυσης, το 5% του πρασινίσματος και το 10% για τους αγρότες νεαρής ηλικίας. Επιπροσθέτως θα ολοκληρωθούν πληρωμές και προκαταβολές για άλλα καθεστώτα όπως προώθηση οίνων, διάφορα επιχειρησιακά προγράμματα και μελισσοκομία.

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.