Π.Ε.ΠέλλαςΥγεία

Επικοινωνία Λάκη Βασιλειάδη με Υπουργείο Υγείας: 3 νέες ΜΕΘ στα Γιαννιτσά, 5 επιπλέον θέσεις νοσηλευτών στην Έδεσσα

763Προβολές

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης ενημερώθηκε σήμερα ότι ο Υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά του για περαιτέρω ενίσχυση των μονάδων του Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας, η οποία δοκιμάζεται δυσανάλογα από το 2ο κύμα της πανδημίας. Την περασμένη εβδομάδα ο Βουλευτής είχε μεταφέρει στον Υπουργό τις ανάγκες σε εξοπλισμό για τη ΝΜ Γιαννιτσών και σε προσωπικό για τη ΝΜ Έδεσσας.
Όπως προκύπτει από την ενημέρωση, έφτασε ο εξοπλισμός για την ανάπτυξη 3 νέων κλινών ΜΕΘ-CoViD-19 στα Γιαννιτσά και από 8 που είναι σήμερα γίνονται 11. Επιπλέον, εγκρίθηκαν 5 νέες θέσεις επικουρικού προσωπικού που αφορούν σε νοσηλευτές για την Έδεσσα. Επίσης, οι 19 θέσεις επικουρικού προσωπικού για τη ΝΜ Γιαννιτσών που εγκρίθηκαν στις αρχές του μήνα έχουν αρχίσει να καλύπτονται και ήδη αναλαμβάνουν καθήκοντα από την προηγούμενη κιόλας εβδομάδα.
Αναφορικά με την εξέλιξη αυτή, ο Λάκης Βασιλειάδης δήλωσε:
«Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Υγείας κ. Β. Κικίλια ο οποίος γνωρίζω ότι ασχολήθηκε προσωπικά με την περίπτωση της Πέλλας. Οι ανάγκες παραμένουν μεγάλες. Σήμερα μετέφερα στο Υπουργείο Υγείας νέο αίτημα για 2 επιπλέον κλίνες ΜΕΘ για τη ΝΜ Έδεσσας και να εξεταστεί η ενίσχυση με ιατρικό προσωπικό και για τα δύο νοσοκομεία.
Απευθύνω έκκληση προς όλες τις κατευθύνσεις. Είναι η ώρα της κρίσιμης μάχης και όλοι κρινόμαστε από τα αποτελέσματα. Το σύστημα Υγείας πιέζεται και οφείλουμε όλοι να προσέχουμε ιδιαίτερα. Χρειάζεται ψυχραιμία (δεν είναι ώρα για μικροπολιτικές) και τήρηση των μέτρων, ώστε να ελαφρύνουμε όσο μπορούμε γιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή. Στόχος είναι κανείς συμπολίτης μας να μην μείνει αβοήθητος.»

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.