Πολιτική

Επιστολή της Δημάρχου Σκύδρας προς τον Υφυπουργό Οικονομικών για τους αγρότες

751Προβολές

Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου απέστειλε στον Υφυπουργό Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας Απόστολο Βεσυρόπουλο έγγραφο με θέμα: «Αίτημα αναστολής για τους αγρότες του Δήμου Σκύδρας από την καταβολή βεβαιωμένων οφειλών στο Δημόσιο λόγω καταστροφών στη γεωργική παραγωγή».

Το έγγραφο κοινοποιήθηκε στους Βουλευτές του Νομού μας. Για το ίδιο θέμα η Δήμαρχος επικοινώνησε με την Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής της Δημάρχου, (αρ.πρ.8007/31-7-2019), έχει ως εξής:

«Είναι γνωστό από τις αντίστοιχες επιστολές μας προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και  Τροφίμων και προς  ΕΛ.Γ.Α., όπως, επίσης, και από τις συσκέψεις, αλλά και από τα δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, ότι λόγω των πρόσφατων άστατων καιρικών φυσικών φαινομένων Ιουνίου – Ιουλίου 2019, (έντονες και ξαφνικές βροχοπτώσεις, χαλαζοπτώσεις, ανεμοθύελλες, απότομη αλλαγή θερμοκρασίας), οι αγροτικές παραγωγές και οι καλλιέργειες του Δήμου Σκύδρας, όπως και των όμορων Δήμων του Νομού Πέλλας, έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές.

Ωστόσο, με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι η απόφασή σας για την παράταση και την αναστολή της καταβολής βεβαιωμένων οφειλών φυσικών και νομικών προσώπων προς τις Δ.Ο.Υ. αναφέρεται στους Δήμους της Ημαθίας και της Χαλκιδικής και όχι της Πέλλας, ενώ γνωρίζετε και ο ίδιος προσωπικά την κατάσταση που επικρατεί στην Πέλλα και ειδικότερα στο Δήμο Σκύδρας εξαιτίας της ολοκληρωτικής σχεδόν καταστροφής της αγροτικής παραγωγής, αλλά και των ζημιών του φυτικού κεφαλαίου.

Επειδή πιστεύουμε ότι η άδικη, άνιση και απαράδεκτη αυτή αντιμετώπιση έγινε εκ παραδρομής κι όχι σκοπίμως, ζητάμε να επεκταθεί το παραπάνω μέτρο και για εμάς, αφού, όπως καλά γνωρίζετε ως κάτοικος και Βουλευτής του γειτονικού Νομού Ημαθίας, η αγροτική παραγωγή είναι ο βασικός πυλώνας της τοπικής μας οικονομίας».

 

                                                                                                                      ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ

 

 

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.