Π.Ε.Πέλλας

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
873Προβολές

Εντάξεις έργων Δήμων και φορέων της Πέλλας στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ‘Κεντρική Μακεδονία’  από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Σε εντάξεις έργων – προτάσεων των Δήμων και φορέων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας σε ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό εργαλείο και, συγκεκριμένα στο Ε.Π. «Κεντρική Μακεδονία» προχώρησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Π.Κ.Μ.

Συγκεκριμένα, εντάχθηκαν σε προγράμματα του ΕΣΠΑ τα παρακάτω:

  1. «Υποστηρικτικές δράσεις για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, ενίσχυση των παρεχόμενων υπηρεσιών σε εγκαταλειμμένα παιδιά του Ιδρύματος Παιδικής Προστασίας Γιαννιτσών ‘ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΟΔΗΓΗΤΡΙΑ’», με δικαιούχο το Εκκλησιαστικό Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΟΔΗΓΗΤΡΙΑ» με επιλέξιμη, δημόσια, συνολική δαπάνη της τάξεως των 98.300,00 ευρώ.
  2. «Παροχή γευμάτων σε άπορους κατοίκους της Έδεσσας» με δικαιούχο το Δήμο Έδεσσας και με επιλέξιμη, δημόσια, συνολική δαπάνη της τάξεως των 139.853,40 ευρώ.
  3. «Δράσεις για την ενημέρωση και πρόληψη για τη σχολική βία και τον ρατσισμό» με δικαιούχο το Δήμο Πέλλας και με επιλέξιμη, δημόσια, συνολική δαπάνη της τάξεως των 24.300,00 ευρώ.

Η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά αναφέρει σε σχετική, σύντομη δήλωση της: «Στο πλαίσιο της ισόρροπης και στρατηγικής ανάπτυξης των περιοχών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, εγκρίθηκαν τρείς σημαντικές προτάσεις Δήμων και φορέων που εντάσσονται στον άξονα προτεραιότητας για την καταπολέμηση της φτώχειας και την ομαλή κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Στηρίζουμε στην πράξη τους συμπολίτες μας, είμαστε δίπλα τους, με αλληλεγγύη και συνέπεια».

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.