Π.Ε.Πέλλας

Εργα υποδομής

422Προβολές
Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα σε έργα υποδομής που ολοκλήρωσε και υλοποιεί η Περιφέρεια στην Πέλλα.
Έργα υποδομών που ολοκληρώθηκαν και είναι σε εξέλιξη στην Πέλλα, από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας.
Ο κ. Τζιτζικώστας παραβρέθηκε στην ολοκλήρωση του σημαντικού έργου του ηλεκτροφωτισμού κόμβων και γεφυρών του οδικού δικτύου της Πέλλας, με το οποίο πλέον 11 γέφυρες και επτά οδικοί κόμβοι της Πέλλας είναι πλήρως ηλεκτροφωτισμένοι και μάλιστα με σύγχρονες λάμπες τύπου Led.
“Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας βελτιώνει και εκσυγχρονίζει όλες τις εθνικές και επαρχιακές οδούς ευθύνης της, με στόχο να εξασφαλίσει καλύτερες και πιο ασφαλείς συνθήκες μετακίνησης στην καθημερινότητα των πολιτών, σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες. Στην Πέλλα φωτίζουμε πλέον και τα πιο δύσκολα σημεία του οδικού δικτύου, μειώνοντας αποφασιστικά την επικινδυνότητα των δρόμων. Επίσης, με τις λάμπες τύπου Led έχουμε υψηλότερη ενεργειακή απόδοση, χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας και βέλτιστο φωτισμό, ενώ τοποθετήσαμε και πίλαρ οδοφωτισμού τεσσάρων αναχωρήσεων, αλλά και στηθαία ασφαλείας κατά μήκος των οδών στις οποίες έχουμε νέο ηλεκτροφωτισμό, προκειμένου η παρέμβασή μας να είναι ολοκληρωμένη. Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις έχουν και σημαντικό αναπτυξιακό χαρακτήρα, καθώς βελτιώνουμε και τις συνθήκες μετακίνησης των επισκεπτών της περιοχής, ενώ διευκολύνουμε αποφασιστικά και το μεταφορικό έργο, δεδομένου ότι η περιοχή αποτελεί σημαντικό μεταφορικό κόμβο για όλη την Κεντρική Μακεδονία”, επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.
Οι 11 γέφυρες και οι επτά κόμβοι όπου έγιναν οι παρεμβάσεις ηλεκτροφωτισμού και ασφάλειας είναι οι εξής:
-Γέφυρες: Λιποχώρι (Τ66), Σκύδρα (Εδεσσαίος), Προφήτης Ηλίας (2), Άψαλος (2), Μεγαπλάτανος, Λουτράκι, Όρμα, Αριδαία και Χρυσή.
-Κόμβοι: εθνικής οδού Έδεσσας – Φλώρινας (κόμβος Κερασιάς, Κεδρώνας, Άρνισσας- ΟΣΕ, Κάτω Γραμματικού , Άρνισσας- Ξανθογείων) και των επαρχιακών οδών Αραβησσού – Γιαννιτσών και Εξαπλατάνου – Αραβησσού.
Ο Περιφερειάρχης συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Ιορδάνη Τζαμτζή, τους Περιφερειακούς Συμβούλους Λάκη Βασιλειάδη και Πέτρο Ζέρζη, καθώς και τους Δημάρχους Έδεσσας και Πέλλας, πραγματοποίησε επίσης αυτοψία στο ολοκληρωμένο έργο της συντήρησης της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, που ασφαλτοστρώθηκε σε μήκος άνω των 4 χλμ. στο τμήμα μεταξύ Μαυροβουνίου, Σκύδρας, Λιποχωρίου, Καλυβίων και Αγίου Γεωργίου, αλλά και το επίσης ολοκληρωμένο έργο της συντήρησης της επαρχιακής οδού Λιποχωρίου – Κρύας Βρύσης, όπου τοποθετήθηκαν στηθαία ασφαλείας και έγινε ασφαλτόστρωση σε μήκος περίπου 2,5 χλμ. και σε σημεία, τα οποία χαρακτηρίζονταν επικίνδυνα.
Επίσης, ο κ. Τζιτζικώστας επέβλεψε την πορεία των εργασιών σε σημαντικά έργα υποδομής, που υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην Πέλλα, μεταξύ των οποίων τα εξής:
-Τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας σε επικίνδυνα σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Πέλλας.
-Ασφαλτόστρωση αγροτικής οδού στο Ριζό, μήκους 2 χλμ.
-Παρεμβάσεις για τη διατήρηση της διοχευτευτικότητας και συντήρηση αντιπλημμυρικών έργων ποταμού Λουδία και Τάφρου 66.
-Καθαρισμός κοίτης Τάφρου 66.
Μετά το πέρας της επίσκεψης στην Πέλλα, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε: “Προτεραιότητά μας είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας σε όλη την Κεντρική Μακεδονία. Μετατρέπουμε καθημερινά τους απρόσωπους πόρους που διαθέτουμε ως Περιφερειακή Διοίκηση σε μετρήσιμο έργο για όλους τους συμπολίτες μας. Το έργο που γίνεται ειδικά στον τομέα των υποδομών είναι τεράστιο και στις επτά Περιφερειακές Ενότητες και θεωρώ ότι με μεθοδικότητα, με προγραμματισμό, με σκληρή δουλειά, με διαφάνεια και με σεβασμό στους πολίτες και στους διαθέσιμους εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, θα καταφέρουμε να κάνουμε πράξη το όραμά μας για την Κεντρική Μακεδονία του 2030, μια Περιφέρεια σύγχρονη, έξυπνη, πράσινη και ανθρώπινη”.

 

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.