Δ.Πέλλας

Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής

892Προβολές

Το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής

Την Παρασκευή 21/6/2019 και ώρα 20.00, το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών της ΔΗΚΕΠΑΠ θα γιορτάσει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής στον πεζόδρομο (μπροστά από το Πολεμικό Μουσείο- πρώην Λέσχη Αξιωματικών). Στη συναυλία θα συμμετέχουν σύνολα αποτελούμενα από μαθητές του Ωδείου και θα παρουσιαστούν γνωστά κομμάτια κλασσικής και μοντέρνας μουσικής σε ενορχήστρωση από την διευθύντρια του Ωδείου Μάχη Κυπραίου.

Η Ημέρα Μουσικής είναι ένα γεγονός που διεξάγεται με μουσικές εκδηλώσεις κάθε χρόνο στην Ευρώπη στέλνοντας το μήνυμα ότι η μουσική ενώνει πολιτισμούς και είναι ένα σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικοί κατακλύζουν δημοτικούς χώρους, πλατείες, δρόμους και διάφορους άλλους χώρους, παρουσιάζοντας συναυλίες απ’ όλο το μουσικό φάσμα. Δίνεται, έτσι, η ευκαιρία για μία πολιτιστική γιορτή που συμβάλλει ώστε να αγαπήσουμε τη μουσική, να συνεργαστούμε για την άριστη μελωδία και να γνωρίσουμε πόσο σημαντική είναι στην ανάπτυξη ανταλλαγών και συνεργασιών.

Με το κορυφαίο αυτό γεγονός και τις εξετάσεις που διεξάγει, το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο του Δήμου Πέλλας ρίχνει «αυλαία» στην φετινή εκπαιδευτική χρονιά αναδεικνύοντας και φέτος την εξέχουσα θέση του στα πολιτισμικά και πολιτιστικά πράγματα του Δήμου Πέλλας.

 

Από το Γραφείο Τύπου

 

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.