Δ. Σκύδρας

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020

694Προβολές

Πρόσκληση κατάθεσης προτάσεων στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Σκύδρας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020.

   Στα μέσα του επόμενου μήνα και για μια εβδομάδα, δηλαδή από την Τετάρτη 16 έως την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020, θα πραγματοποιηθεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας – Ε.Ε.Κ. 2020 (European Mobility Week – E.M.W. 2020) στην οποία θα συμμετάσχει ο Δήμος Σκύδρας.

Πρόκειται για μια περιβαλλοντική – οικολογική δράση που από την πρώτη χρονιά της θέσπισής της, το 2002,πέρασε τα ευρωπαϊκά όρια κι  εξαπλώθηκε στις άλλες ηπείρους.

Την ευθύνη του συντονισμού της Ε.Ε.Κ. σε ευρωπαϊκό – κεντρικό επίπεδο έχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο επίπεδο της χώρας μας το Υπουργείο Περιβάλλοντος κι Ενέργειας.

Σκοπός της Ε.Ε.Κ. είναι η βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας μέσα από βιώσιμους, οικολογικούς τρόπους μετακίνησης και κυκλοφορίας στις αστικές κατά βάση περιοχές, (ορθολογική χρήση των ιδιωτικών αυτοκινήτων, περπάτημα, τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, σεβασμός και προτεραιότητα στις μετακινήσεις συμπολιτών μας με ειδικές ανάγκες, αναβάθμιση του αστικού χώρου κ.α.).

Η περσινή χρονιά της Ε.Ε.Κ. είχε ως θέμα – αντικείμενο το «Περπατάμε μαζί». Ενώ για φέτος ο τίτλος της είναι: «Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους – Μετακινήσου υπεύθυνα!».

Ο Δήμος Σκύδρας στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης συμμετοχής του στο συγκεκριμένο θεσμό προσκαλεί συμπολίτες μας και κάθε ενδιαφερόμενο, είτε σ΄ατομικό είτε σε συλλογικό επίπεδο, να καταθέσουν προτάσεις ώστε στο περίγραμμα και στο πνεύμα των παραπάνω να υλοποιηθούν στο μέτρο του δυνατού σχετικές εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης όλων μας πάνω στα θέματα της βιώσιμης κινητικότητας και κυκλοφορίας.

Βεβαίως βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίηση των όποιων δράσεων είναι η τήρηση κι η εφαρμογή των υφιστάμενων ή των εκάστοτε όρων και διατάξεων προστασίας κι ασφάλειας από την πανδημική κρίση.

Οι προτάσεις μπορούν να κατατεθούν στο Δημαρχείο Σκύδρας από την Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020 έως την Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020. Αρμόδιος: Δημήτρης Αλεξανδρίδης,  τηλ:. 2381351802.

Δίνουμε προτεραιότητα και στηρίζουμε τις μικρές και τις μεγάλες θετικές πρωτοβουλίες  κι ενέργειες που με τη συνεργασία και τη συμμετοχή όλων μας προστατεύουν και προάγουν την υγεία, το περιβάλλον και την ποιότητα της ζωής μας.

 

                                                                                 Κατερίνα Ιγνατιάδου

                                                                                                         Δήμαρχος Σκύδρας                                                                                                                

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.