Π.Ε.Πέλλας

Ε.Ν.Ι.Π.: Άμεσα μέτρα ενίσχυσης των νοσοκομείων και κέντρων υγείας της ΠΕ Πέλλας τώρα!

447Προβολές

ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !

ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ ΤΩΡΑ!

 

Η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο-έκτρωμα εξαφανίζει το σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, καθιερώνει την 10ωρη δουλειά με απλήρωτες υπερωρίες, περιορίζει ασφυκτικά τη συνδικαλιστική δράση και μετατρέπει τα σωματεία από όργανα συλλογικής διεκδίκησης σε απεργοσπαστικό μηχανισμό, Την ίδια στιγμή επιχειρεί την εξαπάτηση των εργαζομένων, προπαγανδίζοντας τα νέα δικαιώματα, τις νέες ευκαιρίες, τις νέες επιλογές που αυτό το νομοσχέδιο δήθεν φέρνει.

Στην πραγματικότητα, οι αντεργατικές αλλαγές που φέρνει αποτελούν προαπαιτούμενο για να «τσεπώσουν» οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι τα 37 δις ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης, που προέρχεται από τη δουλειά των εργαζόμενων της Ελλάδας και της Ευρώπης. Ούτε ένα ευρώ δε θα δαπανηθεί για να προσληφθούν γιατροί και νοσηλευτές, δασκάλους και καθηγητές, για αυξήσεις σε μισθούς, για την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

 

Η «διευθέτηση» του εργάσιμου χρόνου και η «ευελιξία» στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα ήταν και είναι σταθερή απαίτηση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων για βελτιώσει ακόμα περισσότερο την ανταγωνιστικότητα και τις προϋποθέσεις της κερδοφορίας τους. Το 2017 σύμφωνα με τις Κοινοτικές Οδηγίες και κατ’ απαίτηση του Συνδέσμου των Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ) που ζητούσε να «ανέβει ο βαθμός ευελιξίας στον δημόσιο τομέα υγείας», η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε τον απαράδεκτο νόμο για την διευθέτηση του χρόνου εργασίας των γιατρών.

 

«Διευθέτηση και ευελιξία» σημαίνει δουλειά για όσο, όποτε και όταν θέλουν. Οι γιατροί και οι υγειονομικοί βιώνουμε στο πετσί μας τι σημαίνει αυτό. Σημαίνει περισσότερες ώρες απλήρωτης δουλειάς, υπερωρίες που δε θα αμείβονται αλλά θα «αντισταθμίζονται». Κανένας «αντισταθμιστικός» χρόνος ανάπαυσης μέρες ή μήνες μετά, δεν αντισταθμίζει την κούραση, τις κλεμμένες ώρες από τον ελεύθερο χρόνο, τις στιγμές με την οικογένεια και τους φίλους. Κανένας αντισταθμιστικός χρόνος ανάπαυσης δεν αποκαθιστά την πρόωρη φθορά, τις ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία μας. Η πρόσφατη έρευνα του ΠΟΥ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Η εβδομαδιαία εργασία για 55 ή περισσότερες ώρες αυξάνει αποδεδειγμένα τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου.

 

Η κατάργηση του 8ωρου, η δουλειά 10 και 12 ώρες την ημέρα για όσο διάστημα θέλουν το κράτος και η εργοδοσία, η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, η γενίκευση της τηλεργασίας αφορά και τους γιατρούς, αφορά και τους υγειονομικούς, για έναν ακόμη λόγο. Γιατί αφορά τη ζωή της οικογένειας μας, το ζοφερό εργασιακό μέλλον που προετοιμάζουν για τα παιδιά μας.

 

Στις 10 Ιουνίου οι εργαζόμενοι μπορούμε και πρέπει να ματαιώσουμε τα σχέδια τους. Απεργούμε και απαιτούμε:

  • Να μην κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο έκτρωμα! Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ !
  • Άμεσα μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλων των εργαζομένων συμβασιούχων και επικουρικών των νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των ΤΟ.Μ.Υ. Να σταματήσουν οι μετακινήσεις των συναδέλφων σε άλλες δομές υγείας για την κάλυψη χρόνιων ελλείψεων και μόνιμων αναγκών.
  • Ενίσχυση και ανάπτυξη των Κλινικών των Νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών με κλίνες και μόνιμο προσωπικό (ΜΕΘ, Αξονικός Τομογράφος, Οφθαλμολογική, ΩΡΛ, Ουρολογική κ.λπ.). Σύσταση νέου οργανισμού και ανάπτυξη νέων κλινικών στα δύο νοσοκομεία (Παιδοχειρουργική, Νευρολογική. Ογκολογική, Νεογνολογική και 2η Παθολογική κλινική στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών).
  • Σύσταση νέου Οργανισμού στα Κέντρα Υγείας Έδεσσας και Γιαννιτσών με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των κατοίκων τη περιοχής για υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με όλες τις ιατρικές ειδικότητες και υπηρεσίες.
  • Ενίσχυση του ΕΚΑΒ με μέσα, προσωπικό και κτιριακές δομές. Στελέχωσή των ασθενοφόρων με μόνιμα πληρώματα που θα διαθέτουν γιατρούς ειδικά εκπαιδευμένους στη διακομιδή.
  • Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ) χωρίς αναδρομικό επασφάλιστρο.
  • Να πάψει η μισθολογική απαξίωση των γιατρών του δημόσιου τομέα Υγείας. Αποκατάσταση των αποδοχών μας που περικόπηκαν στην περίοδο των μνημονίων. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, όπως ίσχυε πριν το 2011. Άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών.
  • Σύγχρονη ποιοτική και υψηλού επιπέδου Δημόσια, Δωρεάν Υγεία για όλο τον λαό. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης με βάση τις ανάγκες.
  • Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στη Υγεία, αφού η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.

 

 

ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ (ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ) ΣΤΙΣ 11:00 ΠΜ

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΛΛΑΣ

                                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Αποστολίδης Χαράλαμπος                                    Σανίδας Αργύρης

 

 

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.