Κεντρική Μακεδονία

Ηλεκτρονικές Πληρωμές και Προσωποποιημένη Πληροφόρηση Δημότη: Οι δύο νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Δήμου Βέροιας

170Προβολές

Ενισχύει την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του ο Δήμος Βέροιας, εγκαινιάζοντας δύο νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Οι Ηλεκτρονικές Πληρωμές και η Προσωποποιημένη Πληροφόρηση Δημότη βρίσκονται πλέον στη διάθεση των δημοτών, μέσω της ενιαίας πλατφόρμας ψηφιακών υπηρεσιών eservices.veria.gr. Αφορούν στην εξυπηρέτηση και τη διευκόλυνση πολίτη για την εξόφληση βεβαιωμένων και μη βεβαιωμένων οφειλών (Ηλεκτρονικές Πληρωμές) και για τη δυνατότητα δημιουργίας προφίλ του δημότη με καταχώρηση στοιχείων επικοινωνίας και ενημέρωση από τον δήμο για δράσεις και νέες υπηρεσίες (Προσωποποιημένη Πληροφόρηση Δημότη).

• Ηλεκτρονικές Πληρωμές

Οι Ηλεκτρονικές Πληρωμές προσφέρουν στον δημότη τη δυνατότητα εξόφλησης βεβαιωμένων οφειλών στο ΑΦΜ του εγγεγραμμένου χρήστη. Η υπηρεσία αυτή αναλαμβάνει την επικοινωνία μεταξύ των οικονομικών εφαρμογών του Δήμου Βέροιας και την εμφάνιση των οφειλών στον δημότη, οι οποίες έχουν βεβαιωθεί μέσω του ΑΦΜ του. Στη συνέχεια δίνεται η δυνατότητα επιλογής όλων ή μέρους των οφειλών για τη μεταφορά τους σε ασφαλές περιβάλλον της τράπεζας και την ολοκλήρωση της πληρωμής. Η απόδειξη αποστέλλεται αυτόματα με την ολοκλήρωση της πληρωμής, μέσω email.

• Προσωποποιημένη Πληροφόρηση Δημότη

Μέσω της υπηρεσίας της Προσωποποιημένης Πληροφόρησης Δημότη δίνεται η δυνατότητα στο πολίτη για την εγγραφή του μέσω των κωδικών TAXIS στην πλατφόρμα Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών του Δήμου Βέροιας. Στη συνέχεια μπορεί να πλοηγηθεί μέσα από το προφίλ του στις εγγεγραμμένες υπηρεσίες, όπως επίσης να προβάλει και να αλλάξει τα στοιχεία επικοινωνίας του (Διεύθυνση, τηλ. επικοινωνίας, email κλπ). Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα εγγραφής και αποστολής μαζικών ειδοποιήσεων από τις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες προς τους εγγεγραμμένους δημότες για δράσεις και νέες υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες.

Ο Δήμος Βέροιας συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό τον ψηφιακό του μετασχηματισμό, γεγονός που τον κατατάσσει στις πρώτες θέσεις σε πανελλαδικό επίπεδο στην παροχή υψηλού επιπέδου ηλεκτρονικών υπηρεσιών. Οι Ηλεκτρονικές Πληρωμές και η Προσωποποιημένη Πληροφόρηση Δημότη είναι διαθέσιμες προς όλους τους δημότες από τον Δήμο Βέροιας και αποσκοπούν στην καλύτερη εξυπηρέτηση, βάσει του ολοκληρωμένου σχεδίου υλοποίησης του προγράμματος ψηφιακού μετασχηματισμού της Δημοτικής Αρχής.

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.