Κεντρική Μακεδονία

Ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Δήμου Βέροιας για την εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση των πολιτών στην Covid εποχή

482Προβολές

Στην αδιάλειπτη λειτουργία των υπηρεσιών για την εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση των πολιτών στοχεύει ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Δήμου Βέροιας. Η τεχνολογική μετάβαση προσφοράς και παροχής υποστήριξης προς τους δημότες γίνεται πιο επίκαιρη από ποτέ σήμερα, στην Covid εποχή.

Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ψηφιακής Πολιτικής του δήμου μας, στο πλαίσιο του δικτύου των «έξυπνων πόλεων» έχει δημιουργήσει τις παρακάτω ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς όφελος του πολίτη σε μία εποχή που η ασφάλεια των πολιτών θεωρείται δεδομένη λόγω των συνθηκών της πανδημίας του κορωνοϊού:

Ηλεκτρονικό ΚΕΠ: “myKEPlive” – Ο Δήμος Βέροιας εντάχθηκε στο πρόγραμμα “mykep live” του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Οι δημότες μπορούν να συναλλάσσονται με τα ΚΕΠ μέσω βιντεοκλήσης.

Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού – Οι δημότες κλείνουν τα ραντεβού τους με τις υπηρεσίες του Δήμου, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας στη διεύθυνση veria.irantevou.gr .

Live οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου – Οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου μεταδίδονται ζωντανά σε όλο το κοινό μέσω του επίσημου καναλιού του δήμου Βέροιας στο YouTube, ενισχύοντας τη διαφάνεια και την ενημέρωση των πολιτών.

Εφαρμογή app «Δήμος Βέροιας» – Δίνεται η δυνατότητα γρήγορης, εύκολης και ψηφιακής ενημέρωσης για τα νέα και τις ανακοινώσεις του δήμου βρίσκοντας παράλληλα χρήσιμες πληροφορίες μέσω της εφαρμογής «Δήμος Βέροιας». H εφαρμογή είναι διαθέσιμη δωρεάν σε φορητές συσκευές (κινητά τηλέφωνα, tablets κλπ) με λογισμικό ANDROID και iOS.

Ηλεκτρονική εξυπηρέτηση Δημοτών και Επιχειρήσεων – Μέσω της πλατφόρμας veria.digitalcert.gr οι δημότες έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αιτήματα εξυπηρέτησης, να επισυνάψουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και εν τέλει να εξυπηρετηθούν, παραλαμβάνοντας ηλεκτρονικά στο προσωπικό τους αποθετήριο τα έγγραφα που εκδίδονται από τις υπηρεσίες, χωρίς να χρειαστεί να προσέλθουν στα γραφεία των Υπηρεσιών.

«Προτεραιότητα των δημοτικών αρχών πρέπει να αποτελεί η καταπολέμηση του ψηφιακού αναλφαβητισμού. Η πρόσβαση στο διαδίκτυο πρέπει να αναγνωρίζεται ως δικαίωμα των πολιτών και όχι απλά ως υποδομή. Κύριο μέλημα μας είναι η ψηφιακή αναβάθμιση των υπηρεσιών του δήμου και η ανάπτυξη ενός σύγχρονου μοντέλου, αξιοποιώντας την τεχνολογία και παρέχοντας αναβαθμισμένες υπηρεσίες προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις» σημειώνει ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης.

«Στόχος της διοίκησης του Δήμου είναι να βελτιώνει συνεχώς τις παροχές της προς τους δημότες μέσα από καινοτόμες υπηρεσίες. Το διάστημα της υγειονομικής κρίσης καταφέραμε μέσα από τις παραπάνω πλατφόρμες να διατηρήσουμε την ασφάλεια τόσο του προσωπικού του δήμου όσο και των συμπολιτών μας, ενώ παράλληλα συνεχίστηκε η πορεία του ψηφιακού μετασχηματισμού του Δήμου χωρίς κανένα εμπόδιο» επισημαίνει ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ψηφιακής Πολιτικής & Καινοτομίας του Δήμου Βέροιας, Καλλίστρατος Γρηγοριάδης.

Οι προκλήσεις στην τεχνολογία πληροφορικής και στον τομέα των επικοινωνιών δημιουργούν νέα δεδομένα στην οργάνωση και επένδυση του Δήμου Βέροιας για την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των δημοτών, οι οποίοι υποβάλλουν τις αιτήσεις τους και να λαμβάνουν τα ανάλογα έγγραφα άμεσα, χωρίς φυσική παρουσία στις δημοτικές υπηρεσίες, προς αποφυγή συνωστισμού.

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.