Υγεία

Ημερίδα «Βασικές Αρχές Πρώτων Βοηθειών»

751Προβολές

Ημερίδα με θέμα «Βασικές Αρχές Πρώτων Βοηθειών» με συνδιοργανωτές την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και την Μονάδα Υγείας Έδεσσας

Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής: «Η γνώση και η ευαισθητοποίηση στις πρώτες βοήθειες μπορεί να αποβεί σωτήρια για τη ζωή συνανθρώπων μας»

Κάθε χρόνο, πολλοί συμπολίτες μας χάνουν τη ζωή τους από επείγοντα συμβάντα όπως ο πνιγμός ή η καρδιακή ανακοπή, λόγω αδυναμίας έγκαιρης παροχής κατάλληλων πρώτων βοηθειών από άτομα που παραβρίσκονται και δεν έχουν τις κατάλληλες γνώσεις και δεξιότητες.  Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, σε συνεργασία με την Μονάδα Υγείας Έδεσσας, εγκαινιάζουν μία προσπάθεια ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και απόκτησης των βασικών δεξιοτήτων για την παροχή πρώτων βοηθειών, από πολίτες προς πολίτες στην ΠΕ Πέλλας. Στο πλαίσιο αυτό συνδιοργανώνουν την Ημερίδα με τίτλο «Βασικές Αρχές Πρώτων Βοηθειών» η οποία πραγματοποιείται το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 10.00π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου, στην Έδεσσα. Η Ημερίδα πραγματοποιείται επίσης με τη συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου Έδεσσας.

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας, πιστοποιημένοι  εκπαιδευτές της «Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων» και άλλοι ειδικοί θα αναπτύξουν θέματα σχετικά με την ασφαλή προσέγγιση θυμάτων ατυχημάτων, την παροχή των πρώτων βοηθειών, την εφαρμογή της καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ), καθώς και της ψυχολογικής διάστασης κατά τη διαχείριση περιπτώσεων εκτάκτων αναγκών.

Η συμμετοχή στην Ημερίδα είναι δωρεάν και ενδιαφέρει όλους τους πολίτες της Πέλλας, καθώς αφορά την προστασία και διάσωση ανθρωπίνων ζωών.

 

 

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.