Υγεία

Ηρθε ο αξονικός τομογράφος του Νοσοκομείου Γιαννιτσών

1.2kΠροβολές

Θεοδώρα Τζάκρη για τον Αξονικό Τομογράφο του Νοσοκομείου Γιαννιτσών: 

«Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ»

Παρελήφθη χθες 9 Ιουλίου 2019 ο αξονικός τομογράφος του Νοσοκομείου Γιαννιτσών και ξεκίνησε ήδη η εγκατάστασή του στον προϋπάρχοντα χρόνο, ο οποίος αναδιαμορφώθηκε κατάλληλα, ώστε να γίνει η τοποθέτησή του.

Η εγκατάσταση του αξονικού τομογράφου, η προμήθεια του οποίου, προϋπολογισμού 350.000 ευρώ, έγινε από το διασυνοριακό Πρόγραμμα INTERREG αναβαθμίζει σημαντικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, επιλύοντας ένα πρόβλημα 7 ετών, δεδομένου ότι η λειτουργία του αξονικού τομογράφου είχε διακοπεί τον Ιούλιου του 2012 όταν ο προηγούμενος είχε τεθεί οριστικά εκτός λειτουργίας.

Εντός της εβδομάδας θα ξεκινήσει η κυλιόμενη εκπαίδευση του προσωπικού (χειριστές ακτινολογικού)  για τη λειτουργία του αξονικού, ο οποίος αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία από τις αρχές του Σεπτέμβρη.

Η κ. Τζάκρη κατά την επίσκεψή της σήμερα στον χώρο που τοποθετήθηκε ο αξονικός τομογράφος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ήταν δίκαιο οι πολίτες της Πέλλας, οι πολίτες των Γιαννιτσών να έχουν δωρεάν πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το έκανε πράξη.

Ήταν δίκαιο οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, που δίνουν καθημερινά τον δικό τους αγώνα, να έχουν κορυφαίο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και σύγχρονες υποδομές για να επιτελούν άρτια το λειτούργημά τους και αυτό έγινε πράξη με την προμήθεια νέου αξονικού τομογράφου, που κόστισε 350.000 ευρώ μαζί με το κόστος εγκατάστασης, την επαναλειτουργία της ψυχιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου (2017) με την  πρόσληψη 4 νέων ψυχιάτρων, την πρόσληψη 15 ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, την μετεγκατάσταση του Ογκολογικού της Παθολογικής κλινικής σε νέο σύγχρονο χώρο και πρόσληψη 1 επιπλέον ιατρού ογκολόγου, τη δημιουργία αυτοτελούς Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και την πρόσληψη 5 νέων ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων για τη λειτουργία του, καθώς και την χρηματοδότηση του Νοσοκομείου Γιαννιτσών μέσω  έκτακτης επιχορήγησης από ίδιους πόρους του Υπουργείου Υγείας για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, συνολικού προϋπολογισμού 350.00 ευρώ και συγκεκριμένα:

  • 1 λαπαροσκοπικού πύργου, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ για την χειρουργική κλινική
  • 1 ψηφιακού μαστογράφου, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ για το ακτινολογικό εργαστήριο
  • 1 υπερηχοτομογράφου, προυπολογισμού 50.000 ευρώ για την μαιευτική κλινική και
  • 1 υπερηχοτομογράφου προϋπολογισμού 50.000 ευρώ για την ΜΕΘ.

 

Έχει δρομολογηθεί ακόμη για το Νοσοκομείο Γιαννιτσών:

  • Η προμήθεια νέου Κέντρου παραγωγής οξυγόνου αξίας (μαζί με αυτό του Ν. Έδεσσας) 280.000 ευρώ από το πρόγραμμα Interreg.
  • Η προμήθεια ενός κλιβάνου ατμού αξίας 90.000 ευρώ από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
  • Η προμήθεια ενός φορητού Ακτινολογικού (c-ARM) από τις αποζημιώσεις της SIEMENS, προϋπολογισμού 145.000 ευρώ.
  • Η προμήθεια χειρουργικού τραπεζιού ήλωσης αξίας 60.000 ευρώ.

Αυτό είναι το έργο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για το Νοσοκομείο Γιαννιτσών, η προμήθεια δηλαδή ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού συνολικού προϋπολογισμού 1.275.000 ευρώ που προέκυψε αποκλειστικά από την εξοικονόμηση δαπανών του Υπουργείου Υγείας προς όφελος των πολιτών της Πέλλας.

Επειδή οι ανάγκες του Νοσοκομείου Γιαννιτσών δεν σταματούν εδώ διεκδικούμε από την κυβέρνηση της ΝΔ να συνεχίσει το πλούσιο έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα της υγείας και θα βρίσκομαι καθημερινά στο πλευρό των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού και των δύο Νοσοκομείων που δίνουν καθημερινά έναν τιτάνιο αγώνα για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας  προς όφελος των πολιτών της Πέλλας».-

 

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.