Π.Ε.ΠέλλαςΠολιτική

Η Αγροσυκιά τίμησε την Περιφέρεια και τον Ιορδάνη Τζαμτζή

299Προβολές

Με διήμερες θρησκευτικές και παραδοσιακές εκδηλώσεις, στο λόφο Παρεκκλησίου του Προφήτη Ηλία, οι κάτοικοι της Αγροσυκιάς του Δήμου Πέλλας, τίμησαν την γιορτή του Προφήτη, που προείπε την έλευση του Χριστού στη γή.

Τις εκδηλώσεις διοργάνωσε το Σωματείο «Άγιος Γεώργιος Χαλιναράς Χάρσερας Αργυρουπόλεως του Πόντου», ο οποίος τίμησε με ένα ξεχωριστό αναμνηστικό δώρο- αναπαράσταση του Παρεκκλησίου του Προφήτη Ηλία-  την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και τον Αντιπεριφερειάρχη, Ιορδάνη Τζαμτζή, για την έμπρακτη στήριξη του Σωματείου και την πολύχρονη εποικοδομητική συνεργασία του.

 

Ο κ. Τζαμτζής παρέλαβε το τιμητικό αναμνηστικό από τα χέρια του Προέδρου του Σωματείου, Παναγιώτη Ζαρογουλίδη ενώ για την προσφορά του στον τόπο και την ποντιακή παράδοση τιμήθηκε και ο Μίμης Τσελεπίδης, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα στο κτίσιμο του παρεκκλησίου, το 1986.

Στο χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για την τιμή που του επεφύλαξε το Σωματείο Αγροσυκιάς και είπε ότι «είναι εντολή του Περιφερειάρχη Κ.Μ., Απόστολου Τζιτζικώστα, να στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις Συλλόγους που προσφέρουν πολιτιστικό έργο και μοχθούν για τη διάσωση και τη συνέχεια των παραδόσεων και της κληρονομιάς των προγόνων μας. Μας υπενθυμίζετε ότι δεν πρέπει ποτέ να σταματήσουμε τον αγώνα για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας».

Ο κ. Τζαμτζής υπενθύμισε την ολοκλήρωση του έργου σύνδεσης Αγροσυκιάς – Λεπτοκαρυάς, το οποίο είχε εντάξει  η πρώην αναπλ. Αντιπεριφερειάρχης, Αθηνά Αηδονά και παραδόθηκε στους πολίτες πέρισυ. Κλείνοντας δεσμεύτηκε ότι θα παραμείνει με όλες του τις δυνάμεις κοντά στους πολίτες, αρωγός σε κάθε πρόβλημα.

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.