Πολιτική

Επίθεση με μολότοφ στο σπίτι της Θεοδώρας Τζάκρη

1.2kΠροβολές

Επίθεση με βόμβες μολότοφ σημειώθηκε στις 10 περίπου το βράδυ της Τετάρτης, στο σπίτι της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρας Τζάκρη στα Γιαννιτσά.
………………………………..
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Η επίθεση με μολότοφ στο σπίτι της βουλευτού Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ  Θεοδώρας Τζάκρη  είναι μια φασιστική, εγκληματική  πράξη, η οποία στρέφεται εναντίον της Δημοκρατίας.

Όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου, και κάθε δημοκρατικός πολίτης, οφείλει να την  καταδικάσει κατηγορηματικά και έμπρακτα.Οι δράστες  της εμπρηστικής επίθεσης, πρέπει άμεσα να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν.

Πέρα από τους φυσικούς αυτουργούς, όμως, υπάρχει και ηθικός αυτουργός.Είναι ο κ. Μητσοτάκης και τα στελέχη του, που οργάνωναν εκστρατείες εκφοβισμού εναντίον βουλευτών.  Είναι ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία, που τόσον καιρό τώρα, με συστηματικά ψεύδη, ακραία διχαστικό λόγο και κατηγορίες περί «αντεθνικής στάσης» εναντίον όσων τάσσονται υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών, υποδαυλίζουν ένα κλίμα μίσους, βγαλμένο από τις πιο σκοτεινές μέρες της Δεξιάς.

Ο κ. Μητσοτάκης και τα στελέχη του δεν πρέπει απλώς να καταδικάσουν τη συγκεκριμένη εγκληματική ενέργεια. Πρέπει να σταματήσουν αμέσως το κήρυγμα μίσους, που τροφοδοτεί τους εγκληματίες».

……………………………………

Η ανακοίνωση της ΝΔ

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση στο σπίτι της βουλευτή κ. Τζάκρη.
Αυτές οι πρακτικές τις οποίες κάποιοι υπέθαλψαν στο παρελθόν σπάζοντας ο ίδιοι “το αυγό του φιδιού”, δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατική Ελλάδα.Αναμένουμε από την αστυνομία να συλλάβει άμεσα τους δράστες».

………………………………….

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε δήλωση και στο ΑΠΕ:

«Η σημερινή δολοφονική επίθεση στο σπίτι μου, τη στιγμή που ήταν μέσα η οικογένειά μου και το ανήλικο παιδί μου, χρεώνεται αποκλειστικά σε όλες αυτές τις πολιτικές δυνάμεις που η εμπάθειά τους τους τελευταίους μήνες έχει διχάσει τη χώρα και έχουν δώσει δικαίωμα και άνεση σε κάθε φασίστα και δολοφόνο να βγει προς τα έξω, να αισθανθεί δυνατός, να αισθανθεί ότι έσπασε την απομόνωσή του και ότι μπορεί πλέον να αναβιώσει τα τάγματα εφόδου.Να μην αυταπατάται κανείς ότι ο διχασμός που προκάλεσαν αυτές οι πολιτικές δυνάμεις και η συμπόρευσή τους με τα ακροδεξιά στοιχεία συνιστούν το υπόβαθρο για την υποκίνηση όλων αυτών των δολοφονικών επιθέσεων.Θέλω να στείλω σε όλους αυτούς τους δολοφόνους το μήνυμα ότι θα συνεχίσω σθεναρά να αγωνίζομαι για τις ιδέες και τα πιστεύω μου με γνώμονα πάντα το εθνικό συμφέρον.Καλώ όλες τις δυνάμεις της Δημοκρατίας, της προόδου και της ομαλότητας να υψώσουν αδιαπέραστο τείχος απέναντι στη φασιστική απειλή και να καταδικάσουν και να απομονώσουν τους φορείς αυτών των αποκρουστικών ιδεών και πράξεων».

……………….

Το μεσημέρι  της Τετάρτης έγινε διαμαρτυρία και έξω από το γραφείο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας, Γιάννη Σηφάκη στην Αριδαία.

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.