Ειδήσεις

Η ανεργία στη χώρα μας

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
1kΠροβολές

Ανεργία: Τα υψηλότερα ποσοστά πανευρωπαϊκά κατέγραψε για άλλον έναν μήνα η ανεργία στην Ελλάδα σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η Eurostat.

Η ανεργία στη χώρα μας

Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα (18,6% το Σεπτέμβριο) και στην Ισπανία (14,7%). Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στην Τσεχία (1,9) και στη Γερμανία (3,3%). Ειδικότερα στην Ελλάδα – για την οποία δεν υπάρχουν ακόμη αναλυτικά στοιχεία για τον Νοέμβριο -, ο αριθμός των ανέργων το Σεπτέμβριο διαμορφώθηκε στους 887 χιλιάδες. Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 14,8% και στις γυναίκες στο 23,4%.

Το ποσοστό ανεργίας των νέων (κάτω των 25 ετών) στην Ελλάδα μειώθηκε στο 36,6% το Σεπτέμβριο, έναντι 36,8% τον Αύγουστο. Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας των νέων στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα (36,6%), στην Ισπανία (34,1%) και στην Ιταλία (31,6%). Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται στην Τσεχία (4,9%), στη Γερμανία (6,1%) και στην Ολλανδία (6,9%).

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.