Πολιτική

Η επιμονή της Θεοδώρας Τζάκρη απέδωσε καρπούς

946Προβολές

Σε σύσκεψη που διοργανώθηκε σήμερα με πρωτοβουλία της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κυρίας Αθηνάς Αηδονά στο γραφείο του Υφυπουργού Οικονομικών κύριου Απόστολου Βεσυρόπουλου,  παρουσία της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας κυρίας Θεοδώρας Τζάκρη, των λοιπών βουλευτών του Νομού, των Δημάρχων Έδεσσας και Σκύδρας και εκπροσώπων της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας και του Δημάρχου Πέλλας διαπιστώθηκε ότι το δίκαιο αίτημα που προέβαλε επίμονα η κ. Τζάκρη για την παράταση και αναστολή καταβολής βεβαιωμένων οφειλών των πολιτών της Πέλλας προς τις Δ.Ο.Υ, λόγω της θεομηνίας που έπληξε την περιοχή στις 10-7-2019 δεν μπορούσε να ικανοποιηθεί άμεσα λόγω των παραλείψεων των αρμοδίων φορέων της Αυτοδιοίκησης. Οι παραλείψεις αυτές είχαν σαν αποτέλεσμα να μην κηρυχθεί η Πέλλα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου.

 

Προκειμένου, λοιπόν, να επιτευχθεί η παράταση και αναστολή καταβολής βεβαιωμένων οφειλών στις Δ.Ο.Υ για έξι μήνες για τους πολίτες της Πέλλας, οι δήμαρχοι και η Αν. Αντιπεριφερειάρχης πρέπει να αναλάβουν την αυτονόητη υποχρέωση  να προχωρήσουν στις προβλεπόμενες από το αξίωμά τους ενέργειες, έστω και καθυστερημένα.

 

Μετά το πέρας της συνάντησης, την οποία συντόνιζε ο Υφυπουργός Οικονομικών,  η βουλευτής Πέλλας κυρία Θεοδώρα Τζάκρη δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

 

«Ο επιμένων νικά. Έστω και καθυστερημένα, μετά την αφόρητη πίεση που άσκησα στον αρμόδιο Υφυπουργό Οικονομικών, ξεκινούν οι διαδικασίες κήρυξης της Πέλλας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω της θεομηνίας της 10ης Ιουλίου, με στόχο την έκδοση απόφασης από τον Υφυπουργό Οικονομικών για την παράταση και αναστολή καταβολής για έξι μήνες βεβαιωμένων οφειλών προς τις Δ.Ο.Υ για τους πολίτες της Πέλλας.

 

Αυτό  που συνέβη μας υποχρεώνει όλους να βρισκόμαστε σε επαγρύπνιση ώστε να πιέζουμε τους αιρετούς άρχοντες της αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού να κάνουν την δουλειά τους σωστά και στον χρόνο που πρέπει.

 

Το Κράτος έχει συνέχεια και καμιά προσωπική πολιτική σκοπιμότητα δεν μπορεί να έχει προτεραιότητα, έναντι των συμφερόντων των πολιτών της Πέλλας. Θα παρακολουθήσω στενά το ζήτημα. Και θα συνεχίσω να πιέζω μέχρι να επιτευχθεί ο τελικός στόχος: η παράταση και αναστολή καταβολής για έξι μήνες βεβαιωμένων οφειλών προς τις Δ.Ο.Υ για τους πολίτες της Πέλλας»

 

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.