Δ.Πέλλας

Η *Πολιορκία* στο Σινε Αστέρια Γιαννιτσά

1.1kΠροβολές

Μετά την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία έξοδος 1726 ο θεσσαλονικιός ηθοποιός και σκηνοθέτης Βασίλης Τσικάρας επανέρχεται στις κινηματογραφικές αίθουσες με την δεύτερη κατά σειρά ιστορική ταινία Πολιορκία από την heaven live και την  Aratos films. Η Πολιορκία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και συγκεκριμένα στη μάχη της Μονής Δοβρα στη Βέροια. Τον Μάρτιο 1822 η ιστορία ξεδιπλώνεται στη μεγάλη οθόνη μέσα από τη συζήτηση δύο αξιωματικών του ελληνικού στρατού στο οχυρό Ρούπελ τον Μάρτιο του 1941. Εκεί γίνεται με μυστικότητα ένας γάμος. Μια προδοσία όμως θα οδηγήσει έξω από το μοναστήρι χιλιάδες Τούρκους στρατιώτες. Ο ηγούμενος της μονής, η μοναχή και δύο οικογένειες πιάνουν τα όπλα στα χέρια και η πολιορκία ξεκινά. Το Υπουργείο  Παιδείας και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής χαρακτήρισαν την ταινία υψηλής ποιότητας στο κομμάτι της ιστορικής πολιτικής και εκπαιδευτικής αρτιότητας.

*Πολιορκία*μια ταινία με πολλούς επώνυμους ηθοποιούς και την συμμετοχή του συλλόγου φίλων ιστορίας και αναπαράστασης αυτής Γιαννιτσών.Η πολιορκία επιστρέφει στις κινηματογραφικές αίθουσες από Πέμπτη 21 έως και Τετάρτη 27 Μαρτίου στο Σινε Αστέρια στα Γιαννιτσά. Καθημερινές προβολές στις 7.30 το βράδυ.

 

 

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.