Πολιτική

Η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου

1.9kΠροβολές

σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό “KONTRA” δήλωσε.

«Η κυβέρνηση κάνει πράξη τη δέσμευσή της, η αύξηση του κατώτατου μισθού θα ανακοινωθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου και θα συνοδευτεί με ταυτόχρονη κατάργηση του ντροπιαστικού υποκατώτατου μισθού των νέων έως 25 ετών.

Ο νέος αυξημένος κατώτατος μισθός θα ισχύει για όλους χωρίς ηλικιακές διακρίσεις, και επί της σημερινής κυβέρνησης έχουν δημιουργηθεί πάνω από 370.000 θέσεις εργασίας,  στο πρόγραμμα δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας που θα υλοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα  αφορά ανθρώπους οι οποίοι έκλεισαν την επιχείρησή τους, ήταν αυτοαπασχολούμενοι ή ελεύθεροι επαγγελματίες και σταμάτησαν τη δραστηριότητά τους λόγω της οικονομικής κρίσης. Θα επιχορηγήσουμε μέσω του ΟΑΕΔ περίπου 5.000 ανέργους, προκειμένου να αρχίσουν ξανά την οικονομική τους δραστηριότητα.

Η επιτροπεία έχει τελειώσει και η έξοδος από τα μνημόνια ήταν απολύτως καθαρή. Αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας είναι αυτό που συμβαίνει σε όλες τις χώρες της Ε.Ε., δηλαδή η διαδικασία του ευρωπαϊκού εξαμήνου». Το γεγονός ότι 620.000 συνταξιούχοι παίρνουν αύξηση το 2019 επειδή υπολογίζεται με νέο τρόπο η σύνταξή τους, μαρτυρά ακριβώς ότι και προστατέψαμε τις καταβαλλόμενες συντάξεις -ακυρώσαμε το μέτρο της περικοπής της προσωπικής διαφοράς- και ότι το νέο ασφαλιστικό οδηγεί σε υψηλότερες συντάξεις για τα χαμηλά εισοδήματα, σημειωτέον ότι αυτές οι αυξήσεις θα συνεχίζονται κάθε χρονιά για τα επόμενα πέντε χρόνια».

 

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.