Δ.Έδεσσας

Θεοδώρα Τζάκρη: Ενημέρωση Υποστήριξη Δανειοληπτών

1.1kΠροβολές

Θεοδώρα Τζάκρη: Συστήνεται Γραφείο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών στο Εργατικό Κέντρο Έδεσσας

Από το γραφείο της βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρας Τζάκρη ανακοινώνεται ότι η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ) συστήνει Γραφείο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΓΕΥΔ) στην Έδεσσα, το οποίο θα στεγαστεί στο Εργατικό Κέντρο Έδεσσας στο χώρο που στεγάζονταν η Εργατική Εστία (ισόγειο του κτιρίου). Το γραφείο μάλιστα αναμένεται να λειτουργήσει άμεσα, καθώς έχει ολοκληρωθεί η απόσπαση δύο δημοσίων υπαλλήλων από άλλες δημόσιες υπηρεσίες και η πρόσληψη ενός Οικονομολόγου ΠΕ μέσω του ΟΑΕΔ.

Τα ΓΕΥΔ παρέχουν δωρεάν ενημέρωση σε κάθε ενδιαφερόμενο για τις εναλλακτικές λύσεις αντιμετώπισης των οφειλών του, καθώς και τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από τη νομοθεσία (όπως οι εύλογες δαπάνες διαβίωσης).

Οι πολίτες – φυσικά πρόσωπα (νοικοκυριά) μπορούν να απευθύνονται στα ΓΕΥΔ για ενημέρωση σε θέματα χρηματοοικονομικής διαχείρισης εν γένει και ειδικότερα για να λαμβάνουν υποστήριξη για ζητήματα οφειλών:

  • τόσο προς τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων (επονομαζόμενες ως «εισπρακτικές» ή «funds») για ρύθμιση «κόκκινων» δανείων,
  • όσο και προς το δημόσιο (ΑΑΔΕ, ΕΦΚΑ) για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών (120 δόσεις).

Επιπλέον, με σκοπό την υποβοήθηση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, παρέχονται τα εξής μέσω των ΓΕΥΔ:

  • επιδότηση κόστους δικηγόρου και λογιστή σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, σύμφωνα με το άρθρο 93Α του Νόμου 4389/2016, όπως ισχύει,
  • επιδότηση στεγαστικού δανείου, σύμφωνα με το Νόμο 3869/2010, όπως ισχύει.

Τα ΓΕΥΔ στελεχώνονται με:

  • 2 δημοσίους υπαλλήλους, που αποσπά η ΕΓΔΙΧ για το σκοπό αυτό
  • και επιπρόσθετα με 1 οικονομολόγο που επίκειται να προσληφθεί μέσω του ΟΑΕΔ, με σύμβαση ορισμένου χρόνου.

Ο χώρος στο Εργατικό Κέντρο Έδεσσας (πρώην γραφείο Εργατικής Εστίας) για τη στέγαση του ΓΕΥΔ της Έδεσσας παραχωρήθηκε στην Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους από τον ΟΑΕΔ.

Σήμερα λειτουργούν ήδη 24 ΓΕΥΔ ανά την Ελλάδα, τα οποία έχουν εξυπηρετήσει πάνω από 11,5 χιλιάδες πολίτες. Το ΓΕΥΔ που πρόκειται να λειτουργήσει στην Έδεσσα θα προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όλους του πολίτες του Νομού Πέλλας μέχρι την σύσταση του ΓΕΥΔ που θα ακολουθήσει σε λίγο στα Γιαννιτσά.-

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.