Πολιτική

Θεοδώρα Τζάκρη: Εξοπλισμοί «αλά Μητσοτάκη» ή αλλιώς «Πως ο κούκος κοστίζει αηδόνι»

330Προβολές

Ομιλία της Βουλευτή κατά την συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την σκανδαλώδη αύξηση του κόστους του εξοπλιστικού προγράμματος για το Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα

 

Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και μέλος της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων         του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ. Θεοδώρα Τζάκρη μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση της Επίκαιρης Επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την σκανδαλώδη αύξηση του του κόστους του εξοπλιστικού προγράμματος για το Διεθνές Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα είπε επί λέξει τα εξής:

«Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι

Πέρα από το εξοπλιστικό γεγονός  που καλούμαστε να συζητήσουμε σήμερα ή αν θέλετε και πέρα από το επιχειρησιακό γεγονός, δηλαδή το τι σημαίνει αυτό το εξοπλιστικό πρόγραμμα για τις ένοπλες δυνάμεις, θα πρέπει να μιλήσουμε πρωτίστως για το πολιτικό γεγονός, για το πως κατάφερε δηλαδή ξανά, αυτή η κυβέρνηση, αυτός ο πρωθυπουργός, ο τόσο πολύ καλά εκπαιδευμένος στην πολιτική από τις μακραίωνες οικογενειακές του εμπειρίες να αγοράσει σε τιμή λιανικής κάτι που πωλείται σε τιμή χοντρικής!

Αυτό μόνο ένας Μητσοτάκης μπορεί να το καταφέρει! Και αν βάλετε στην εξίσωση και έναν Πέτσα, ε τότε έχετε το τέλειο εξοπλιστικό έγκλημα!!!

Και αυτό διότι ο κ. Μητσοτάκης στα τρία χρόνια της θητείας του έχει ταυτιστεί με την ανέμελη σπατάλη των χρημάτων των άλλων, δηλαδή του ελληνικού λαού. Και βέβαια ο λογαριασμός δεν θα αργήσει να έρθει στον ελληνικό λαό, αλλά αυτός και η κυβέρνησή του, μία με το κάτι τις τους που θα έχουν βάλει στην άκρη, μία με την «λίστα Πέτσα», μία με τις αποσπάσεις εν ενεργεία δικαστών και εισαγγελέων στα υπουργικά γραφεία-καταλαβαίνετε τι εννοώ- θα καταφέρουν να την γλιτώσουν και πάλι, όπως και οι προηγούμενοι του κόμματός τους και οι προπροηγούμενοι  κ.ο.κ.

Εσχάτως μάλιστα είδαμε και τον κ. Καραμανλή που όχι απλά κατέστρεψε την χώρα, αλλά την πυρπόλησε, την έκαψε, να παριστάνει τον ξεκούραστο ηγέτη από το βάθρο του ιδρύματος ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ.

Ας περάσουμε όμως στην επιχειρησιακή ουσία. Μιας και τον κ. Μητσοτάκη όσο και να προσπαθείς να τον περιγράψεις και αυτόν και την κυβέρνησή του, είναι παντελώς απερίγραπτοι.

Πράγματι υπάρχει ένα  πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί διότι δεν λειτουργούν τα εκπαιδευτικά αεροπλάνα που είχαμε, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εκπαιδευτούν οι πιλότοι μας όταν βγαίνουν από την Σχολή  Ικάρων.

Αυτό το πρόβλημα όμως θα μπορούσε να επιλυθεί εκ των εν όντων. Με αγορά νέων εκπαιδευτικών αεροσκαφών και του σχετικού εξοπλισμού (προσομοιωτές κ.λπ.) ακόμη και με αγορά αεροσκαφών μέσω Leasing. Για παράδειγμα θα μπορούσαν να αγοραστούν με Leasing 10 αεροσκάφη, με ένα κόστος που δεν ξεπερνά τα 250  εκ, στα οποία ακόμη κι αν προστεθούν τα  35 εκ που χρειάζονται το χρόνο για την συντήρηση τους, συν τα καύσιμα, σε είκοσι χρόνια αυτό το πλάνο θα έδινε ένα κόστος 700 εκ. και θα μας έμεναν και τα αεροπλάνα.

Επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ είχαν έρθει από τον ανταγωνισμό των εταιρειών  προσφορές από καναδικές, ισραηλινές κ.λπ.  εταιρείες για 1,2 δις, οι οποίες απορρίφθηκαν όμως ως υπερβολικά υψηλές. Απόφαση δική μας ήταν τότε να προχωρήσουμε στην αγορά των εκπαιδευτικών αεροσκαφών και είχε γίνει και η σχετική έρευνα αγοράς για την απόκτηση των αεροσκαφών με ένα κόστος που δεν θα ξεπερνά τα 700 εκ., όπως είπα παραπάνω.

Εσείς όμως εμφανίσατε αρχικά στην Επιτροπή Εξοπλιστικών ένα πλάνο με κόστος 1,375 δις. Μετά δε από αυτό, ο Υπουργός Άμυνας, ο κ. Παναγιωτόπουλος, εμφάνισε το ίδιο πλάνο υπερκοστολογημένο κατά 470 εκατομμύρια, στο 1,850 δις, δηλαδή επαυξημένο κατά 35%, ως δήθεν τιμαριθμική αναπροσαρμογή, με υπολογιζόμενο ρυθμό πληθωρισμού 3,4.  Το οποίο είναι ένα τρελό νούμερο, γιατί σύμφωνα με οδηγία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δεν μπορεί να πάει ο ρυθμός πληθωρισμού στην Ευρωζώνη πάνω από το 2%.

 Σύμφωνα μάλιστα με το πλάνο σας κ. Υπουργέ, κ. Παναγιωτόπουλε,  τα πρώτα τρία χρόνια  θα πρέπει να δώσει η ελληνική πλευρά στην ισραηλινή εταιρεία, προκαταβολή 600εκ. Δηλαδή επί της ουσίας τους δίνετε τα λεφτά να αγοράσουν τα αεροπλάνα και μετά να μας πωλήσουν την υπηρεσία!

Και νομίζω ότι μέχρι εδώ κ. Παναγιωτόπουλε, και μετά από αυτή την φοβερή αγορά μπορούμε να σας χαρακτηρίσουμε πλέον ή ως έναν άνθρωπο άκρως αδιάφορο απέναντι στα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου, αυτά τα δύο δις περίπου είναι χοντρικά ένας ετήσιος ΕΝΦΙΑ για να σας το πω και διαφορετικά, ή  απλά ως έναν θαυμαστή και μιμητή «των έργων και των ημερών» του Άκη Τσοχατζόπουλου!

Γιατί πως αλλιώς να περιγράψω την πρόθεση ενός Υπουργού να αγοράσει τρεις φορές πάνω  ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα!

Αυτές τις αθλιότητες έκανε και η κυβέρνηση του κουρασμένου πρωθυπουργού, πριν από τον δικό σας, του κ. Καραμανλή και διαλύσατε την χώρα εκ βάθρων.

Φαίνεται λοιπόν ή ότι τα εξοπλιστικά προγράμματα αποτελούν για εσάς το προνομιακό πεδίο πλουτισμού προσώπων του κόμματός σας ή ότι  απλά είστε ένας άνθρωπος που δεν κατάλαβε ότι αγοράζει τρεις φορές πάνω από την τιμή του ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα!

Και βέβαια δεν είναι μόνο ότι ισοπεδώνετε τα δημόσια ταμεία. Είναι ότι υπονομεύετε και την εθνική άμυνα, διότι, με τις τεράστιες αυτές υπερκοστολογήσεις στερείται την δυνατότητα από το στράτευμα να προμηθευτεί και άλλα και, ενδεχομένως, καλύτερα οπλικά συστήματα.

Και αναρωτιέμαι;

Αν δίνεται σχεδόν 2 δις για τα εκπαιδευτικά αεροσκάφη για τα μαχητικά πόσα θα έπρεπε να δώσετε; 40 δις;

Έχουμε αρχίσει και ζούμε ακριβώς τις ίδιες ημέρες της παλιάς  εποχής της απόλυτης διαφθοράς στα εξοπλιστικά προγράμματα.

Μάλιστα αυτός ο χορός των δισεκατομμυρίων που έχετε εξαπολύσει εις βάρος της τσέπης του ελληνικού λαού και του αξιόμαχου του στρατεύματος, συνοδεύεται και από την παλιά καλή συνταγή του ταΐσματος μέσων ενημέρωσης και sites.

Και  παρακολουθούμε εμβρόντητοι τις διάφορες ιστοσελίδες και μέσα ενημέρωσης να δίνουν «γραμμή υπερηφάνειας» για το αδικαιολογήτως πανάκριβο αυτό εξοπλιστικό πρόγραμμα.

Έτσι όλοι εμείς οι Έλληνες ξεχειλίζουμε από υπερηφάνεια που πληρώνουμε τρεις  φορές πάνω τα εξοπλιστικά προγράμματα και θέτουμε τις βάσεις για την επόμενη οικονομική μας κατάρρευση που θα οδηγήσει σε πλήρη απαξίωση τον στρατιωτικό μας εξοπλισμό και την εθνική μας άμυνα.

Και θέλω κύριε Παναγιωτόπουλε να σας ρωτήσω ως Έλληνα πολίτη και ως πατριώτη που ειλικρινά πιστεύω ότι είστε: Πραγματικά, δεν ντρέπεστε; Πόσες φορές η Δεξιά θα κάψει, θα πυρπολήσει αυτή την χώρα;

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι

Η Ελλάδα χρειάζεται να εξοπλιστεί για να είναι ισχυρή στην περιοχή. Αλλά πληρώνοντας τον «κούκο αηδόνι» ούτε την χώρα βοηθάμε ούτε τις ένοπλες δυνάμεις ούτε μακροχρόνια την δύναμή μας.

Γιατί, ο,τιδήποτε χρυσοπληρώνουμε σήμερα, θέτει τις βάσεις για την επόμενη κοινωνική και οικονομική κρίση της χώρας μας, για την επόμενη παρατεταμένη περίοδο της εθνικής μας αδυναμίας.

Καλώ τον κ. Μητσότακη

-και δεν καλώ τον κ. Παναγιωτόπουλο γιατί γνωρίζω ότι οι Υπουργοί του είναι «κλητήρες» στο επιτελικό κράτος του Μαξίμου- να δείξει λίγο σεβασμό στην χώρα από την οποία σιτίζεται ο ίδιος και η οικογένειά του τρεις γενιές τώρα και να προσπαθήσει να αφήσει φεύγοντας αυτή την χώρα όρθια. Γιατί με άδεια ταμεία θα την αφήσει σίγουρα.

Στην δευτερολογία της η κ. Τζάκρη είπε τα εξής:

«Μ’ αρέσει κύριε Παναγιωτόπουλε που θιχτήκατε επειδή σας είπα ότι μετά από αυτή την φοβερή αγορά μπορούμε άνετα να σας χαρακτηρίζουμε ως έναν θαυμαστή και μιμητή «των έργων και των ημερών» του Άκη Τσοχατζόπουλου και ο ίδιος ομολογήσατε ότι είχατε ανταγωνιστική πρότασή από καναδική εταιρεία για το ίδιο project ύψους 1 δις. Δηλαδή 800εκ χαμηλότερη.

Και σε κάθε περίπτωση η δική μας πρόταση επί των ημερών μας ήταν 1 δις χαμηλότερη.

Αυτό πως να το χαρακτηρίσει ο Ελληνικός λαός; Ηλιθιότητα ή διαφθορά;

Ή μήπως πάτε πάλι να αγοράσετε διεθνή προστασία; Γιατί αυτή η πολιτική κ. Παναγιωτόπουλε είναι απολύτως αποτυχημένη. Ποτέ δεν έπιασε με την Ελλάδα. Πήραν τα λεφτά των εξοπλιστικών προγραμμάτων όλοι και μας αφήσαν στα κρύα του λουτρού.

Αν θέλετε πραγματικά να θωρακίσετε την Ελλάδα φροντίστε με λίγα χρήματα να αγοράζετε  πολλά και καλά όπλα. Όλα τα άλλα είναι ή ηλιθιότητα ή διαφθορά.

Και  κάνουν κακό στην χώρα.

Αφήστε λοιπόν τους πολιτικούς λεονταρισμούς και την πατριδοκαπηλία γιατί κάποιοι που πέρασαν από την θέση σας και οδηγήθηκαν μετά στην φυλακή -και δεν είναι ένας μόνο- είχαν τσουβάλι τις θέσεις,  σαν τις δικές σας, τις σημερινές. Δηλαδή δηλώσεις εθνικής υπερηφάνειας και την τσέπη την δική τους γεμάτη από πίσω!

Αφήστε λοιπόν τις εξυπνάδες σ’εμάς εδώ πέρα.

Κι όχι μόνο αυτό. Δεν φτάνει που δεν  φέρατε την σύμβαση στην Βουλή να την δούμε, αλλά ισχυριστήκατε ότι ενδεχομένως και να την φέρετε κάποια στιγμή στο μέλλον.

Φέρτε λοιπόν τώρα την σύμβαση leasing στην Βουλή να την δούμε. Και δώστε και την ανταγωνιστική προσφορά των Καναδών. Και αφήστε τον Ελληνικό Λαό να κρίνει.

Και στο τέλος τέλος δεν πάτε να πάρετε  f16 που τα πωλεί μόνο ένας. Εκπαιδευτικά αεροπλάνα θέλετε να πάρετε.  Μάθετε λοιπόν να κάνετε διεθνείς διαγωνισμούς και διεθνείς διαβουλεύσεις για τα εξοπλιστικά προγράμματα να έρθουν να κάνουν προσφορά όλοι όσοι τα πωλούν. Και να επιλέγουμε μεταξύ αυτών την καλύτερη και την πλέον επωφελή για την χώρα.

Αλλιώς υπάρχει ή ηλιθιότητα ή διαφθορά.» –

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.