Πολιτική

Θεοδώρα Τζάκρη: Ερώτηση στην Υπουργό Πολιτισμού για την στήριξη των εργαζομένων στον Πολιτισμό

547Προβολές

Σε συνέχεια επιστολής που απέστειλε προς κυβερνητικά στελέχη ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος μέσα από την οποία καταγράφεται η απόγνωση που βιώνει ο κλάδος εξαιτίας της πανδημίας covid-19 εξαιτίας κυρίως της μη χορήγησης της ενίσχυσης η οποία είναι αναγκαία για την επιβίωσή τους αλλά και το πώς θα εξελιχθεί η εργασία τους κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, η βουλευτής κ. Θεοδώρα Τζάκρη και 36 ακόμα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπέβαλαν Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού με την οποία την ρωτούν για τις προθέσεις της: (1) να χορηγήσει άμεσα στους εργαζόμενους στον πολιτισμό – καλλιτέχνες το επίδομα ειδικού σκοπού εξαιτίας της πανδημίας covid-19 για τους μήνες Μάρτιο έως και το Μάιο, (2) να προχωρήσει στην κρατική ενίσχυση των μουσικών του δρόμου για τους μήνες Ιανουάριο έως και το Μάιο και (3) να ξεκινήσει άμεσα τη συζήτηση για το πώς θα εξελιχθεί το εργασιακό περιβάλλον για τους εργαζόμενους στον πολιτισμό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

 

 

Αθήνα, 10 Μαΐου 2021

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την Υπουργό Πολιτισμού

Θέμα: «Στήριξη των εργαζομένων στον πολιτισμό»

Παρά το τεράστιο πλήγμα που έχει υποστεί ο χώρος του Πολιτισμού από την πανδημία, ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων στον πολιτισμό εξακολουθεί να είναι ξεχασμένο από την πολιτεία.

Σύμφωνα με σχετική επιστολή που απέστειλε αρμοδίως προς την κυβέρνηση ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος, ζητά να χορηγηθεί αναδρομικά στους καλλιτέχνες η ενίσχυση για όλους τους μήνες που δεν έχει δοθεί ακόμη.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι έχουν καταδικαστεί σε αφανισμό εξαιτίας της πείνας διότι έχουν να λάβουν το επίδομα ειδικού σκοπού εξαιτίας της πανδημίας covid-19 από το Φεβρουάριο. Επιπλέον, επισημαίνουν ότι δεν έχει ανοίξει ακόμη η πλατφόρμα για την υποβολή των σχετικών αιτημάτων για το μήνα Μάρτιο ενώ δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο. Σημειώνεται δε, ότι οι μουσικοί του δρόμου έχουν να λάβουν κρατική ενίσχυση από το Δεκέμβριο 2020. Θεωρείται, τέλος, ως απαράδεκτο εξαιτίας αυτής της κατάστασης να απευθύνονται τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα στα συσσίτια και στη φιλανθρωπία τρίτων για μπορέσουν να επιβιώσουν.

Κατόπιν των παραπάνω ερωτώνται οι κκ Υπουργοί:

  1. Προτίθεστε να χορηγήσετε άμεσα στους εργαζόμενους στον πολιτισμό – καλλιτέχνες το επίδομα ειδικού σκοπού εξαιτίας της πανδημίας covid-19 για τους μήνες Μάρτιο έως και το Μάιο;
  2. Προτίθεστε να προχωρήσετε στην κρατική ενίσχυση των μουσικών του δρόμου για τους μήνες Ιανουάριο έως και το Μάιο;
  3. Προτίθεστε να ξεκινήσετε άμεσα τη συζήτηση για το πώς θα εξελιχθεί το εργασιακό περιβάλλον για τους εργαζόμενους στον πολιτισμό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες;

 

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Τζάκρη Θεοδώρα

Αβραμάκης Ελευθέριος

Αθανασίου Νάσος

Αλεξιάδης Τρύφων

Αναγνωστοπούλου Σία

Αραχωβίτης Σταύρος

Αυγέρη Δώρα

Αυλωνίτης Αλέξανδρος

Βαρδάκης Σωκράτη;

Βασιλικός Βασίλης

Γκαρά Αναστασία

Ελευθεριάδου Τάνια

Ζαχαριάδης Κωνσταντίνος

Καλαματιανός Διονύσης

Καρασαρλίδου Φρόσω

Καφαντάρη Χαρά

Κόκκαλης Βασίλης

Λάππας Σπύρος

Μαμουλάκης Χαράλαμπος

Μάρκου Κώστας

Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος

Μουζάλας Γιάννης

Μπάρκας Κωνσταντίνος

Μωραΐτης Θάνος

Νοτοπούλου Κατερίνα

Πούλου Γιώτα

Ραγκούσης Γιάννης

Σκουρολιάκος Πάνος

Σκούφα Μπέττυ

Σπίρτζης Χρήστος

Συρμαλένιος Νίκος

Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος

Φάμελλος Σωκράτης

Φίλης Νίκος

Χαρίτου Δημήτρης

Χατζηγιαννάκης Μίλτος

Ψυχογιός Γιώργος»

 

 

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.