Πολιτική

Θεοδώρα Τζάκρη: «Ερώτηση στη Βουλή για την ένταξη του έργου της ανέγερσης του νέου κτιρίου του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης»

375Προβολές

Η Βουλευτής κ. Θεοδώρα Τζάκρη κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών με την οποία ζητά να ενημερωθεί σχετικά με την εξέλιξη της αίτησης του Δήμου Πέλλας προκειμένου το έργο της ανέγερσης του νέου, σύγχρονου κτιρίου για την στέγαση του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών να ενταχθεί για χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Για αυτό, ρωτά τον κ. Υπουργό: (1) για τις προθέσεις του να εντάξει το έργο της ανέγερσης του νέου, σύγχρονου κτιρίου για την στέγαση του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και (2) πότε προβλέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την ένταξη του.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

 

«ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Εσωτερικών

ΘΕΜΑ:« Ένταξη του έργου της ανέγερσης νέου σύγχρονου κτηρίου για την στέγαση του  Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών στο πρόγραμμα ‘’ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

Το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών (Γυμνάσιο και Λύκειο) είναι το μοναδικό μουσικό σχολείο στην  Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και έχει σημαντική συμβολή στην προαγωγή της μουσικής παιδείας στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, από την ίδρυση του το 1996  έως και σήμερα.

 Ωστόσο 25 χρόνια μετά την ίδρυσή του, συνεχίζει να στεγάζεται εξ ολοκλήρου σε λυόμενες κατασκευές με πάνελ αλουμινίου, οι οποίες κρίνονται παντελώς ακατάλληλες για την επίτευξη του σκοπού του που είναι η προαγωγή της μουσικής παιδείας αλλά και για την κάλυψη των εκπαιδευτικών  αναγκών των 150 περίπου μαθητών που φοιτούν σ’ αυτό, προερχόμενοι από την ευρύτερη περιοχή.

Ο Δήμος Πέλλας, ως ο αρμόδιος φορέας προκειμένου να προχωρήσει στην ανέγερση ενός νέου, σύγχρονου κτιρίου για το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών, μετά από καθυστερήσεις πολλών ετών στην μελετητική του ωρίμανση,  έχει αιτηθεί πρόσφατα την ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Ωστόσο μέχρι σήμερα, παρά το γεγονός ότι έχει ανακοινωθεί η πρόθεση ένταξης του έργου στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»,  δεν υπάρχει καμία άλλη ενημέρωση για την εξέλιξη αυτής της διαδικασίας.

Κατόπιν των παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  • Προτίθεσθε να εντάξετε το έργο της ανέγερσης του νέου, σύγχρονου κτιρίου για την στέγαση του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»
  • Πότε προβλέπετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την ένταξη του;

                                                                                    Η Ερωτώσα Βουλευτής

                                                                                    Τζάκρη Θεοδώρα»

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.