Πολιτική

Θεοδώρα Τζάκρη: Η κυβέρνηση αδιαφορεί για τους επαγγελματίες του Παλαιού Αγίου Αθανασίου και του Λουτρακίου που ασχολούνται με τον τουρισμό (ξενοδοχεία – τουριστικά καταλύματα)

679Προβολές

Αναφορά της βουλευτή προς τους Υπουργούς Τουρισμού και Οικονομικών

Αναφορά προς τους Υπουργούς Τουρισμού και Οικονομικών κατέθεσε  η Βουλευτής Πέλλας κ. Θεοδώρα Τζάκρη, με την οποία προώθησε διαμαρτυρίες όλων των επαγγελματιών του Παλαιού Αγίου Αθανασίου και του Λουτρακίου που ασχολούνται με τον τουρισμό (ξενοδοχεία – τουριστικά καταλύματα). Οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες, που δραστηριοποιούνται στον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο διαμαρτύρονται για τη δεινή οικονομική τους κατάσταση εξαιτίας του γεγονότος ότι ενώ παραμένουν ανοιχτοί χωρίς επισκέπτες πρέπει παράλληλα να αντιμετωπίσουν τα πάγια έξοδα των επιχειρήσεων τους (ΕΝΦΙΑ, εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, ΔΕΗ κλπ). Επιπλέον οι περισσότεροι από αυτούς δεν μπόρεσαν να ενταχθούν στα προγράμματα για οικονομική ενίσχυση εξαιτίας της πανδημίας που είναι σε εξέλιξη (επιστρεπτέα προκαταβολή) διότι στη συγκρινόμενη χρονική περίοδο (2019 – 2020) περιλαμβάνεται μήνας που είναι εκτός lockdown. Δεν εντάχθηκαν για ενίσχυση ούτε στο Πρόγραμμα «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον covid-19 στην Κεντρική Μακεδονία» διότι τα κριτήρια του προγράμματος, έδιναν προβάδισμα σε επιχειρήσεις με μεγάλο αριθμό απασχολούμενων. Ιδιαίτερα επικριτικοί και οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Λουτρακίου οι οποίοι συγκεκριμένα αναφέρουν «δεν υπήρξε μέριμνα για εμάς και τον τρόπο που θα συντηρήσουμε τις οικογένειές μας, ούτε υπήρξε μέριμνα για την επιβίωση των επιχειρήσεών μας… και δεν μπορούμε να αντιληφθούμε ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ  ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ!»

 

Τα αιτήματά τους μεταξύ άλλων αφορούν:

  1. Να συμπεριληφθούν στα ευεργετήματα των κλειστών επιχειρήσεων, από την αρχή του 2ου lockdown.
  2. Να αποζημιωθούν όλες, ανεξαρτήτως κριτηρίων, όσον αφορά στα πάγια έξοδα.
  3. Να επαναπροσδιοριστούν τα κριτήρια του προγράμματος «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον covid-19 στην Κεντρική Μακεδονία»

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.