Πολιτική

Θεοδώρα Τζάκρη: «Η συνεχιζόμενη αποδιοργάνωση του Γενικού Νοσοκομείου Γιαννιτσών και ο κίνδυνος να μπει «λουκέτο» στο ογκολογικό τμήμα του Νοσοκομείου θα θέσει σε κίνδυνο τους πάνω από 500 ογκολογικούς ασθενείς του Νομού Πέλλας»

335Προβολές

Η Βουλευτής φέρνει το θέμα προς συζήτηση στη Βουλή

 

Βλέποντας τον κίνδυνο τον προσεχή Απρίλιο να κλείσει το ογκολογικό τμήμα της παθολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Γιαννιτσών, αφού η μοναδική ογκολόγος – ιατρός θα ξεκινήσει άδεια τοκετού, η Βουλευτής κ. Θεοδώρα Τζάκρη κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με την οποία τον ρωτά για τις προθέσεις του: (1) Να προχωρήσει άμεσα στην πρόσληψη ογκολόγου ιατρού προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του ογκολογικού τμήματος του γενικού νοσοκομείου Γιαννιτσών και (2) Να δώσει κίνητρα  ιδιαίτερα στις παραμεθόριες περιοχές (όπως της ΠΕ Πέλλας) προκειμένου να υπάρξει ενδιαφέρον από νέους ιατρούς να στελεχώσουν τα νοσοκομεία της περιοχής.

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης:

 

«ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: τον Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Επείγουσα στελέχωση του ογκολογικού τμήματος του Νοσοκομείου Γιαννιτσών»

 

Εν μέσω πανδημίας συνεχίζεται η αποδιοργάνωση του Νοσοκομείου Γιαννιτσών. Αυτή τη φορά, σειρά έχει η παθολογική κλινική του νοσοκομείου και συγκεκριμένα το ογκολογικό τμήμα.

Το ογκολογικό τμήμα λειτουργούσε άριστα με δυο Ογκολόγους-Παθολόγους και εξυπηρετούσε ασθενείς απ’ όλο τον Νομό Πέλλας. Αποτελεί δε, το μοναδικό τμήμα που διαθέτει ο Νομός με μεγάλη επισκεψιμότητα ασθενών διότι εξυπηρετεί περί τους 540 ασθενείς, από τους οποίους οι 140 είναι ασθενείς που έχουν ανάγκη να υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία και οι 400 ασθενείς παρακολουθούνται σε τακτική βάση προκειμένου να αξιολογείται συνεχώς η πορεία της υγείας τους.

 

Ωστόσο, η παραίτηση του ενός ογκολόγου τον περασμένο Νοέμβριο και η προχωρημένη εγκυμοσύνη της άλλης ογκολόγου που στελεχώνει το τμήμα, ανάγκασαν το τμήμα, σε πρώτη φάση να περιορίσει την εισαγωγή νέων περιστατικών ενώ από τον προσεχή Απρίλιο που θα ξεκινήσει η άδεια τοκετού της ιατρού, θα βρεθούν εκτεθειμένοι όλοι οι ασθενείς που εξυπηρετούνται από το εν λόγω ογκολογικό τμήμα καθώς αυτό θα μείνει χωρίς κανέναν γιατρό και θα κλείσει.

 

Ακυρώνονται έτσι οι προσπάθειες που έγιναν τα τελευταία χρόνια από όλους τους φορείς της περιοχής να δημιουργηθεί ένα οργανωμένο και πλήρως λειτουργικό τμήμα χημειοθεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Γιαννιτσών. 

 

Κατόπιν των παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

 

  1. Προτίθεστε να προχωρήσετε άμεσα στην πρόσληψη ογκολόγων ιατρών προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του ογκολογικού τμήματος του γενικού νοσοκομείου Γιαννιτσών;
  2. Ποια κίνητρα προτίθεστε να δώσετε ιδιαίτερα στις παραμεθόριες περιοχές (όπως της ΠΕ Πέλλας) προκειμένου να υπάρξει ενδιαφέρον από νέους ιατρούς να στελεχώσουν τα νοσοκομεία της περιοχής;

 

Η Ερωτώσα Βουλευτής

Θεοδώρα Τζάκρη»

 

 

 

 

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.