Πολιτική

Θεοδώρα Τζάκρη: Από 19-12-2018 η τρίμηνη προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων απόκτησης πρόσβασης στους τηλεοπτικούς σταθμούς

1.2kΠροβολές

Από το γραφείο της βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρας Τζάκρη ανακοινώνεται ότι ξεκίνησε την 19η-12-2018 η υποβολή των αιτήσεων για την απόκτηση πρόσβασης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς από τους μόνιμους κατοίκους των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης («λευκές περιοχές»).  Από την 19η-12-2018 και για χρονικό διάστημα τριών (3) μηνών (μέχρι και την 19η-3-2019), οι μόνιμοι κάτοικοι των Περιοχών Εκτός Τηλεοπτικής Κάλυψης («λευκές περιοχές») του Α΄ και του Β΄ Μέρους του Παραρτήματος του Ν. 4563/2018 (ΦΕΚ Α΄ 169) μπορούν να υποβάλλουν, με κάθε πρόσφορο τρόπο (δια ζώσης, ταχυδρομικά, μέσω fax ή μέσω e-mail), στον Δήμο, στον οποίο ανήκει η ΠΕΤΚ της μόνιμης κατοικίας τους ή στα ΚΕΠ που λειτουργούν σε αυτήν, την σχετική αίτηση ένταξης και τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά έγγραφα του Παραρτήματος Ι της υπ’ αριθ. 3269/2018 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ Β΄5022), προκειμένου να πιστοποιηθούν ως δικαιούχοι του έργου και να αποκτήσουν πρόσβαση στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς (βλ. άρθρο 7 της υπ’ αριθ. 3269/2018 Κ.Υ.Α. – ΦΕΚ Β΄5022).

Επισημαίνεται ότι κατά την υποβολή της ως άνω αίτησης οι ενδιαφερόμενοι πολίτες επιλέγουν την εταιρία από την οποία θα αποκτήσουν πρόσβαση στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Οι εταιρίες που συμμετέχουν στο έργο είναι η COSMOTE TV (με το πακέτο υπηρεσιών “COSMOTETVPACK”) και η DIGEA  (με το πακέτο υπηρεσιών “DIGEAPACK”) και οι υπηρεσίες που προσφέρουν δωρεάν στους δικαιούχους παρουσιάζονται αναλυτικά στο επισυναπτόμενο αρχείο PDF με τίτλο «Παρεχόμενες Υπηρεσίες του Έργου Total TV Coverage».

Σημειώνεται ότι μετά την υποβολή των προβλεπόμενων δικαιολογητικών εγγράφων, το προσωπικό των Δήμων/ΚΕΠ πραγματοποιεί τον έλεγχο του Παραρτήματος VI της υπ’ αριθ. 3269/2018 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ Β΄5022) και εφόσον διαπιστώσει την ιδιότητα του αιτούντος ως μόνιμου κατοίκου συγκεκριμένης ΠΕΤΚ, καταχωρεί την αίτησή του στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή της ΓΓΤΤ που λειτουργεί στο πλαίσιο υλοποίησης του παρόντος έργου (βλ. άρθρο 7 της υπ’ αριθ. 3269/2018 Κ.Υ.Α. – ΦΕΚ Β΄5022).

Όσον αφορά στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, δικαίωμα συμμετοχής στο έργο έχουν οι μόνιμοι κάτοικοι των ακόλουθων οικισμών («λευκών περιοχών):

 

ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
Μοναστηράκι ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΠΕΛΛΑΣ
Άψαλος ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΠΕΛΛΑΣ
Ξιφιανή ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΠΕΛΛΑΣ
Αετοχώρι ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΠΕΛΛΑΣ
Αρχάγγελος ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΠΕΛΛΑΣ
Περίκλεια ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΠΕΛΛΑΣ
Δροσιά ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΠΕΛΛΑΣ
Άγρας ΕΔΕΣΣΑΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΠΕΛΛΑΣ
Βρυτά ΕΔΕΣΣΑΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΠΕΛΛΑΣ
Καισαριανά ΕΔΕΣΣΑΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΠΕΛΛΑΣ
Καρυδιά ΕΔΕΣΣΑΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΠΕΛΛΑΣ
Κερασιά ΕΔΕΣΣΑΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΠΕΛΛΑΣ
Λύκοι ΕΔΕΣΣΑΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΠΕΛΛΑΣ
Πλατάνη ΕΔΕΣΣΑΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΠΕΛΛΑΣ
Προάστιον ΕΔΕΣΣΑΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΠΕΛΛΑΣ
Λιθαριά ΜΕΝΗΙΔΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ ΠΕΛΛΑΣ
Νέα Ζωή ΣΚΥΔΡΑΣ ΣΚΥΔΡΑΣ ΠΕΛΛΑΣ

Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθεί και η λειτουργία ειδικού HelpDesk,το οποίο θα εξυπηρετεί όλους τους ενδιαφερόμενους του έργου (δικαιούχους, Δήμους, ΚΕΠ κ.α.) παρέχοντας τις αναγκαίες πληροφορίες/διευκρινίσεις. Στην παρούσα φάση, οι αρμόδιοι Δήμοι και τα ΚΕΠ μπορούν να επικοινωνούν με την Ομάδα Υλοποίησης του Έργου της ΓΓΤΤ μέσω του e-mail: tvkalipsi@mindigital.gr. Χρήσιμες πληροφορίες για το έργο έχουν αναρτηθεί και στο site του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ΥΨΗΠΤΕ): www.mindigital.gr.

Επιλέγοντας το ακόλουθο εικονίδιο μπορείτε να δείτε τις παρεχόμενες Υπηρεσίες Τηλεοπτικής Πρόσβασης των εταιριών COSMOTETV και Digea.

 

 

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.