Αγροτικά

Θεοδώρα Τζάκρη: 13.220.000 € για τις ενισχύσεις deminimis

1.3kΠροβολές

Θεοδώρα Τζάκρη: 13.220.000 € συνολικό ποσό για τις ενισχύσεις deminimis στα επιτραπέζια ροδάκινα, τα νεκταρίνια και τα συμπύρηνα ροδάκινα για τις ζημιές από τις βροχοπτώσεις του περασμένου καλοκαιριού

 Καταβολή του ποσού στους δικαιούχους τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου

 Η λίστα των ποικιλιών που ενισχύονται

 Από το γραφείο της βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρας Τζάκρη ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την εισήγηση που υπέβαλε χθες ο ΕΛΓΑ στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το συνολικό ποσό για τις ενισχύσεις deminimis στα επιτραπέζια ροδάκινα, τα νεκταρίνια και τα συμπύρηνα ροδάκινα για τις ζημιές από τις βροχοπτώσεις του περασμένου καλοκαιριού ανέρχεται σε 13.220.000 €.

Η διαδικασία μέχρι την καταβολή των ενισχύσεων έχει ως εξής:

  1. Έγκριση του ποσού από το Υπουργείο Οικονομικών.
  2. Έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης.
  3. Καταβολή του ποσού στους δικαιούχους μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Η πίστωση στους λογαριασμούς των δικαιούχων θα γίνει τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου.

H στρεμματική ενίσχυση, όπως είχε ανακοινωθεί σε προηγούμενο δελτίο τύπου, ανέρχεται στα 120 ευρώ και 100 ευρώ για τα νεκταρίνια και τα επιτραπέζια ροδάκινα αντίστοιχα το στρέμμα για τις ποικιλίες που κρίθηκαν ότι είχαν σοβαρά ζημιωθεί και σε 60 ευρώ και 50 ευρώ αντίστοιχα για τις ποικιλίες των νεκταρινιών και των επιτραπέζιων ροδακίνων που κρίθηκαν ότι είχαν μετρίως ζημιωθεί. H στρεμματική ενίσχυση για τα συμπύρηνα ροδάκινα ανέρχεται στο ποσό των 50 ευρώ το στρέμμα.

Η λίστα με τις ποικιλίες που ενισχύονται είναι η εξής:

 

 

———-

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.