Πολιτική

Ιδιαίτερα επιτυχημένη η διαδικτυακή εκδήλωση της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιαννιτσών για την αστυνομική βία.

531Προβολές

Με την παρακολούθηση από 2000 θεατές περίπου, μέσα από το διαδίκτυο πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η εκδήλωση για την αστυνομική βία και τα δικαιώματα του πολίτη, το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, που διοργανώθηκε από την Ομάδα Μελών Σύριζα – Προοδευτική Συμμαχία των Γιαννιτσών του δήμου Πέλλας. Η συζήτηση που προβλήθηκε ζωντανά μέσα από το facebook και την σελίδα paramvasistinpella.gr κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον για περισσότερες από δυο ώρες.

Σημαντικές ήταν οι τοποθετήσεις των ομιλητών της εκδήλωσης, όπως του κ. Ξανθόπουλου Θεόφιλου, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τομεάρχη Δικαιοσύνης, του φοιτητή ΑΠΘ Πάντσιου Θανάση γραμματέα νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος κ. Κεχαγιόγλου Κώστα και του δικηγόρου κ. Αχτσιόγλου Θέμη. Οι τοποθετήσεις όλων των ομιλητών επικεντρώθηκαν στην ασυδοσία της αστυνομίας και στην κατάχρηση εξουσίας από τους ένστολους προς τους πολίτες. Η καταστολή, οι επιθέσεις σε πολίτες, η απρόκλητη χρήση χημικών σε ειρηνικές διαμαρτυρίες και η προσπάθεια της κυβέρνησης να απαγορεύσει με τη βία κάθε διαφορετική φωνή, καθιστούν την κατάσταση επικίνδυνη για τον δημοκρατικό πολίτη. Δυστυχώς εδώ και ένα χρόνο με την δικαιολογία της καραντίνας η αστυνομική αυθαιρεσία έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Τόσο οι ομιλητές όσο και οι συμμετέχοντες με δικαίωμα λόγου (ζήτησαν να συνδεθούν) που ξεπέρασαν τους 60, εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για όλα αυτά που συμβαίνουν τονίζοντας πως η ανεξάρτητη πληροφόρηση έρχεται μέσα από τις βιντεολήψεις πολιτών που δείχνουν πια ξεκάθαρα ποια είναι η συμπεριφορά της εξουσίας. Στην διάρκεια των ερωτήσεων ακούστηκαν ενδιαφέρουσες απόψεις και από ανθρώπους που προέρχονταν από τα σώματα ασφαλείας.

Οι ομιλητές επεσήμαναν την ανάγκη εκσυγχρονισμού του νομικού πλαισίου προσαγωγής πολιτών για να αποφευχθούν αδικαιολόγητες προσαγωγές ή και συλλήψεις, όπου οδηγούν στα κρατητήρια πολίτες ανούσια και χωρίς να αποδεικνύονται ενδεχόμενες άνομες πράξεις, πέραν της αντίστασης κατά της αρχής και της μη τήρησης υγειονομικών μέτρων και να υλοποιηθούν οι προτάσεις του Συνηγόρου του Πολίτη και της έκθεσης της επιτροπής για την αστυνομική βία. Το σημαντικότερο τόνισαν πως είναι η χρήση τεχνολογικών μέσων οπτικοακουστικής καταγραφής στους χώρους της Ελληνικής Αστυνομίας και μέσα στα αυτοκίνητα όπου οι πολίτες ίσως δέχονται βίαιη συμπεριφορά, με σκοπό να αποφεύγονται περιστατικά βίας έναντι των πολιτών.

Η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Γιαννιτσών ευχαριστεί όσους συμμετείχαν στην διαδικτυακή εκδήλωση επισημαίνοντας πως θα υπάρξουν ανάλογες εκδηλώσεις για σημαντικά θέματα που απασχολούν την κοινωνία και τη νεολαία.

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.