Κεντρική ΜακεδονίαΥγεία

Κάτω από 0,005% ο δείκτης θετικότητας σε 210 δείγματα στον Δήμο Βέροιας.

373Προβολές

Ολοκληρώθηκε ομαλά, σε διάστημα μόλις μερικών εβδομάδων, και ο δεύτερος δωρεάν δειγματοληπτικός έλεγχος του Δήμου Βέροιας για την ανίχνευση κορονοϊού σε συνεργασία με το κλιμάκιο των Κινητών Ομάδων Υγείας Ημαθίας του ΕΟΔΥ και με την τεχνική υποστήριξη της 1ης Μεραρχίας Πεζικού, της Τροχαίας Βέροιας και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Η διενέργεια δωρεάν μαζικών δειγματοληψιών (rapid tests) σε κατοίκους του Δήμου Βέροιας πραγματοποιήθηκε, το πρωί της Τρίτης 22 Δεκεμβρίου 2020, στο χώρο στάθμευσης του ΕΑΚ Μακροχωρίου με τη μέθοδο drive through, ακολουθώντας πιστά όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα και εφαρμόζοντας τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών. Από την πλευρά του Δήμου Βέροιας, καθ’ όλη τη διάρκεια των ελέγχων, επέβλεπε τη διαδικασία, ο Ιατρός και Δημοτικός Σύμβουλος, Κώστας Ρίζος.

Συνολικά ελέγχθηκαν 210 δείγματα εκ των οποίων μόνο ένα δείγμα βρέθηκε θετικό, με το δείκτη θετικότητας να διαμορφώνεται πλέον στο 0,0047%. Το αποτέλεσμα του ελέγχου επιβεβαιώνει τη διαφαινόμενη μείωση του επιδημιολογικού φορτίου σε τοπικό επίπεδο αλλά και την ανάγκη τήρησης των απαραίτητων μέτρων απ’ όλους κατά το διάστημα των εορτών ώστε να διατηρηθεί η σημερινή θετική επιδημιολογική εικόνα.

Τέλος, ο Δήμος Βέροιας ευχαριστεί όλους όσοι συνέβαλαν στην ομαλή πραγματοποίηση της διαδικασίας.

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.