Κεντρική Μακεδονία

Β΄ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

423Προβολές
Σύμφωνα με την υπ. Αρ. 1, 2/2022 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου  δίνεται παράταση στην ημερομηνία αποστολής των έργων του «Β΄ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ για το έτος 2022 αφιερωμένο, στη συμπλήρωση 100 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ»
Τελευταία ημερομηνία αποστολής των έργων ορίζεται η 28ή Φεβρουαρίου 2022Το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνειΒ΄ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΟΙΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΌ
για το έτος 2022
αφιερωμένος  στη συμπλήρωση 
100 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, είναι ο φορέας πολιτισμού της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, που έχει σκοπό την ενίσχυση και προαγωγή της πολιτιστικής ζωής και καλλιτεχνικής παιδείας και δημιουργίας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Σύνθημά του είναι «Ο Πολιτισμός μας αγκαλιάζει ΟΛΟΥΣ» και πάνω σε αυτό το σύνθημα χτίζεται η στρατηγική και οι στόχοι του.
Ως εφαλτήριο λόγου, τέχνης και πολιτισμού λοιπόν, μέσα στο πλαίσιο των πολιτιστικών του δραστηριοτήτων, προκηρύσσει τον Β΄ Πανελλήνιο ποιητικό διαγωνισμό για το έτος 2022, αφιερωμένο στη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή, που αποτέλεσε τον «Φρικτό Γολγοθά» της Νεώτερης Ιστορίας μας, με τον Ξεριζωμό και την Προσφυγιά.
Tα ποιήματα δεν θα πρέπει να έχουν εθνικιστικό, ρατσιστικό, διχαστικό ή άλλο παρόμοιο περιεχόμενο ή χαρακτήρα, καθώς σκοπός του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη του ιστορικού γεγονότος μέσα από τη λογοτεχνική και (εν προκειμένω) ποιητική γραφή, με την έκφραση συναισθημάτων αλλά από την απόσταση του αναγνώστη.

Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε όσους γράφουν ποίηση στην ελληνική γλώσσα και από φέτος χωρίζεται σε δύο κατηγορίες :
Α) Κατηγορία: «ΕΦΗΒΟΙ» (13 – 17 ετών)
Ποίηση στην κοινή νεοελληνική γλώσσα, σε ελεύθερο και έμμετρο στίχο.
Β) Κατηγορία: «EΝΗΛΙΚΕΣ» (18 ετών και άνω)
Ποίηση στην κοινή νεοελληνική γλώσσα, σε ελεύθερο και έμμετρο στίχο.

Το θέμα του διαγωνισμού για αμφότερες τις κατηγορίες, είναι:
«Μικρασιατική Καταστροφή 1922»
100 χρόνια από την ημερομηνία  που άλλαξε την ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας»

Τα ποιήματα πρέπει να σταλούν ταχυδρομικά*,
Προς το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας    Βασ. Όλγας 198, 546 55 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, υπόψη κυρίας Μαριάνας Σταυρίδου(με ένδειξη αντίστοιχη προς το είδος στο οποίο συμμετέχουν, π.χ. «Για το Διαγωνισμό Ποίησης – στην κοινή Νεοελληνική Γλώσσα», Κατηγορία «ΕΦΗΒΟΙ» ή «ΕΝΗΛΙΚΕΣ».
με συστημένη επιστολή, με εμφανή τη σφραγίδα του ταχυδρομείου για την ημερομηνία.

Τελευταία ημερομηνία αποστολής των έργων ορίζεται η  28ή ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022

     * Εναλλακτικά η αποστολή των ποιημάτων μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω οποιασδήποτε courier λόγω του ότι κάποια ΕΛΤΑ δεν δέχονται την αποστολή των συστημένων δεμάτων τους χωρίς να αναγράφεται ο αποστολέας.

Για περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό μπορείτε να αποταθείτε στα τηλέφωνα : 2310-602599 & 2310- 421059
EMAIL: kendropolitismoupkm@gmail.com & kepothe@otenet.gr

Σχετικά Αρχεία
Αρχείο Τύπος Μέγεθος
ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΚΜ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Β ΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2022 doc 72 KB

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.