Δ.Πέλλας

Καθαρισμός οικοπέδων Δ. Πέλλας

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
861Προβολές

Αγαπητοί μου συνδημότες,

Διανύουμε ήδη την αντιπυρική περίοδο σε μια χρονιά με εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Η αντιπυρική περίοδος διαρκεί μέχρι 31 Οκτωβρίου 2020.  Κατά το διάστημα αυτό, βάσει των νόμων, οι πολίτες οφείλουν να μεριμνούν για τον καθαρισμό των οικοπέδων τους.  Συγκεκριμένα, οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπέδων αλλά και ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται μέσα στα διοικητικά  όρια του δήμου αλλά και σε απόσταση 100 μέτρων πέραν των ορίων του, υποχρεούνται  να καθαρίζουν και να απομακρύνουν ξερά χόρτα και εγκαταλελειμμένα υλικά  ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο πρόκλησης πυρκαγιάς.  Σε περίπτωση μη ανταπόκρισης, είμαστε υποχρεωμένοι να προβούμε σε όλες τις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες που επιβάλλει ο νόμος 3852/2010, άρθρο 94 και ο Ποινικός Κώδικας.

Ως εκ τούτου, παρακαλούμε να καθαρίσετε άμεσα τα οικόπεδα σας από ξερά χόρτα και εύφλεκτα υλικά εντός 10 ημερών.

Έχοντας υπόψη τις αυξημένες αρμοδιότητες της Διεύθυνσης  Περιβάλλοντος (τμήμα καθαριότητας- πρασίνου-ηλεκτροφωτισμού)   καθώς και  την έλλειψη προσωπικού, εξαιτίας των διατάξεων που ισχύουν για την παροχή ειδικών αδειών, λόγω του κορωναϊού, ευελπιστούμε στη συνεργασία όλων των δημοτών.  Η διατήρηση της καθαριότητας  και της δημόσιας υγείας σε κάθε γειτονιά είναι μια προσπάθεια που στηρίζεται στη συμμετοχή και στη συνεργασία  δήμου και δημότη.  Μόνο έτσι θα τα καταφέρουμε.

Σας ευχαριστώ!

Ανδρέας Δ. Καραφυλλιάς

Αντιδήμαρχος Καθαριότητας- Πρασίνου- Ηλεκτροφωτισμού – Πολιτικής Προστασίας  Δήμου Πέλλας

Γιαννιτσά 15/05/2020

 

 

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.