Πολιτική

ΚΚΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΖΟΠΛΗΚΤΟΥΣ

861Προβολές

Για άλλη μια φορά, έντονη χαλαζόπτωση, χτύπησε τα χωριά του Δήμου Έδεσσας, Περαία, Κάτω Γραμματικό, Άρνισσα, Ξανθώγεια, Παναγίτσα, Ζέρβη, Άγιο Αθανάσιο, Αγία Φωτεινή και Φλαμουριά, καθώς και τα χωριά του Δήμου Σκύδρας Αρσένι, Πλεύρωμα και Πετριά.

Χτυπήθηκαν καλλιέργειες οι οποίες είτε βρίσκονται στη φάση συγκομιδής, είτε πρόκειται να γίνει τις επόμενες ημέρες. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα καλλιεργητικά έξοδα έχουν γίνει.  Σε αδιέξοδο και απόγνωση βρίσκονται οι καλλιεργητές της περιοχής, βλέποντας τον ιδρώτα τους να χάνεται, και πλέον είναι ζήτημα επιβίωσης. Η ανησυχία τους  ενισχύεται, γιατί ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή των ζημιών από τις χαλαζοπτώσεις των προηγούμενων εβδομάδων , που έπληξε άλλες περιοχές της Πέλλας, ο ΕΛΓΑ παραμένει υποστελεχωμένος, χωρίς να έχει κάνει τις απαραίτητες προσλήψεις.

 

Ο ΕΛΓΑ απαιτεί τις ασφαλιστικές εισφορές για να αποζημιώσει, την ίδια στιγμή που τα έσοδα των παραγωγών είναι μηδενικά. Απαιτεί ασφαλιστικές εισφορές, όταν το πολυδιαφημισμένο αντιχαλαζικό πρόγραμμα, αποδεικνύεται ανεπαρκές για την κάλυψη και προστασία των καλλιεργειών.

 

Το χαμένο εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών δε μπορεί να αναπληρωθεί με τα ψίχουλα που δίνονται, με τη μορφή φιλοδωρήματος μέσω των deminimis. Είναι τεράστιες οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών. Σήμερα επιχειρούν να κουκουλώσουν τις ευθύνες τους ρίχνοντάς τα όλα στην κλιματική αλλαγή!!

Κανένας εφησυχασμός, καμία ανοχή!!!

 

Όσο θα συνεχίζεται η πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων που οδηγούν το λαό στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, τόσο θα πρέπει να μεγαλώνουν και να δυναμώνουν οι αγώνες,  ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι κάθε φορά ο κυβερνητικός διαχειριστής αυτής της πολιτικής.

Απαιτούμε  από την κυβέρνηση και ταυτόχρονα καλούμε τους αγρότες τις περιοχής να διεκδικήσουν μέσα από τους Συλλόγους τους :

  • Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.
  • Άμεση και δίκαιη αποζημίωση των παλιών οφειλών από καταστροφές και της τωρινής για την επιβίωση των οικογενειών μας.
  • Πάγωμα των δανειακών υποχρεώσεων των πληγέντων αγροτών, να μην έχουν την υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών και άλλων οφειλών σε διάφορα χαράτσια μέχρι να δοθούν οι αποζημιώσεις.
  • Να μην κοπεί ρεύμα σε καμία αγροτική οικογένεια.
  • Να παρθούν μέτρα ουσιαστικής αντιχαλαζικής προστασίας με ευθύνη της κυβέρνησης, αφού η περιοχή συχνά είναι χαλαζόπληκτη.
  • Επιδότηση στο 100% για δίχτυα αντιχαλαζικής προστασίας.
  • Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής, που να αφήνουν εισόδημα για να ζήσουμε και να ξανακαλλιεργήσουμε.

 

ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΛΛΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.