Πολιτική

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ

389Προβολές

           Ο Γιώργος Καρασμάνης, συνεχίζει τις πρωτοβουλίες και δραστηριότητες κοινοβουλευτικού ελέγχου, καταθέτοντας αναφορές και παρεμβαίνοντας σε θέματα που αφορούν φορείς και πολίτες του Νομού μας.

          Παραθέτουμε τις σημαντικότερες αναφορές του πρώην Υπουργού προς τους αρμοδίους Υπουργούς το τελευταίο διάστημα :

 

 • Το υπόμνημα της Τοπικής Κοινότητας Δροσερού, το οποίο συνυπογράφουν και οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Παλαιφύτου, Τριφυλλίου, Γαλατάδων, Καρυώτισσας, Λιπαρού, Αγίου Γεωργίου, Αραβησσού, Λάκκας, Πλαγιαρίου, Ν. Μυλοτόπου και Αξού, με το οποίο ζητούν να αποζημιωθούν οι παραγωγοί που έχουν καρπόπτωση στις δενδροκαλλιέργειες τους λόγω των παγετών.
 • Tην επιστολή πολιτών με την οποία ενημερώνουν για την απένταξη των ¨κόκκινων¨ δανείων τους από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις του ¨Νόμου Κατσέλη¨, λόγω μη έγκαιρης επικαιροποίησης των στοιχείων τους, χωρίς όμως υπαιτιότητα τους και ζητούν την επανένταξη τους σε αυτόν.  
 • Την επιστολή του Δήμου Αλμωπίας, σχετικά με το αίτημα παραγωγών της κοινότητας Αριδαίας – Υδραίας και της ευρύτερης περιοχής, ώστε να συμπεριληφθούν σε νέα αναγγελία και να αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ, όσες ποικιλίες συμπύρηνων και επιτραπέζιων ροδάκινων παρουσιάζουν έλλειψη καρποφορίας εξαιτίας του παγετού.
 • Tην επιστολή του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Σκύδρας στην οποία αναφέρονται οι ποικιλίες ροδάκινων που έχουν υποστεί ζημιά από παγετό στο Δήμο Σκύδρας, αλλά δεν συμπεριλήφθηκαν στην αναγγελία ζημιάς και ζητά από τον ΕΛΓΑ να προστεθούν συμπληρωματικά και να δηλωθούν από τους αγρότες.
 • Το υπόμνημα του Δήμου Σκύδρας, με το οποίο ζητά να γίνει αναγγελία ζημιάς από τον ΕΛΓΑ για όσες ποικιλίες κερασιών έχουν πληγεί από τον παγετό του Μαρτίου 2022, ώστε να μπορέσουν οι παραγωγοί να υποβάλλουν δηλώσεις και να αποζημιωθούν.
 • Την επιστολή της Ομάδας Συνταξιούχων Στρατού και Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Πέλλας, με την οποία ζητούν ενημέρωση σχετικά με το πότε θα τους καταβληθεί το υπόλοιπο ποσό του Βοηθήματος Οικογενειακής Επαγγελματικής Αυτοτέλειας (ΒΟΕΑ) από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού (ΜΤΣ) σε όσους συνταξιοδοτήθηκαν μετά την 01-01-2017 και λαμβάνουν μόνο προκαταβολή.
 • Την επιστολή του Πανελληνίου Συλλόγου Αναπληρωτών Δασκάλων (ΠΑΣΑΔ), με την οποία ζητείται από το Υπουργείου Παιδείας να διασαφηνίσει αφενός εάν σκοπεύει να αλλάξει το σύστημα κατάταξης υποψηφίων αναπληρωτών κι αφετέρου ποιας φύσεως αλλαγές μελετά, καθώς και ποιο θα είναι το πιθανό τους χρονοδιάγραμμα.
 • Tην επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.), με την οποία ζητά την αναπροσαρμογή των απαιτούμενων εισφορών σε ποσοστό 6,67% αντί του 20% που ισχύει σήμερα, για την αναγνώριση της θεσμοθετημένης πλασματικής τριετίας της παρ. 4 του άρθρου 22 του Ν. 3865/2010, που αφορά όλους τους Στρατιωτικούς, Αστυνομικούς, Πυροσβέστες και Λιμενικούς που κατατάχθηκαν από 01-07-1990 έως 31-12-1995 και θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης από 01-01-2015 και εφεξής.
 • Την επιστολή της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας, με την οποία ζητά την σύσταση οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών πληροφορικής ΠΕ86 στα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της Χώρας και τον διορισμό σε αυτές τον μέγιστο δυνατό αριθμό καθηγητών πληροφορικής.
 • Τις επιστολές του 4ου Περιφερειακού Τμήματος Κεντροδυτικής Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και των Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών ΠΕ-80 Οικονομίας, με την οποία ζητούν να ικανοποιηθεί ο μέγιστος αριθμός μόνιμων διορισμών Οικονομολόγων – Εκπαιδευτικών στην γενική Δευτεροβάθμια εκπαίδευση του κλάδου ΠΕ-80 Οικονομίας, που επίκειται να πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα.
 • Την επιστολή των Αδιόριστων Επιτυχόντων Εκπαιδευτικών του Διαγωνισμού ΑΣΕΠ του 2008, με την οποία ζητούν να διορθωθεί η αδικίαπου έχει συντελεσθεί με την παράλειψη του διορισμού τους επειδή δεν προσέφυγαν στην δικαιοσύνη  και να συμπεριληφθούν ομοίως κι αυτοί στους διορισμούς των δικαστικά δικαιωθέντων εκπαιδευτικών του ίδιου διαγωνισμού.
 • Το υπόμνημα της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΕΠΛΣ) Κεντρικής Μακεδονίας, σχετικά με τις θέσεις και προτάσεις της στο Νομοσχέδιο που αφορά την διενέργεια των τακτικών μεταθέσεων στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή.
 • Την επιστολή των Νεοδιόριστων Εκπαιδευτικών, με την οποία ζητούν να τους δοθεί το δικαίωμα των υπηρεσιακών τους μεταβολών (μετάθεση – απόσπαση) πριν γίνουν νέοι διορισμοί από τους ίδιους πίνακες κατάταξης, προκειμένου να μην δημιουργηθεί κανένα θέμα ισονομίας, δικαιοσύνης και ηθικής τάξης.
 • Την επιστολή της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), με την οποία ζητά να δοθεί λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει αναφορικά με την εφαρμογή του μέτρου της επιδότησης καυσίμων στα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις που έχουν απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας, διότι δεν μπορεί να επαληθευτεί στην σχετική πλατφόρμα η πληρωμή τελών κυκλοφορίας του οχήματός τους, λόγω της απαλλαγής που έχουν, με αποτέλεσμα να τους απορρίπτει το σύστημα.
 • Tην επιστολή της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας (ΟΦΑΕ), σχετικά με τις προτάσεις της για την τροποποίηση του Ν. 3446/2006 που αφορά παραβάσεις στις οδικές εμπορευματικές μεταφορές, την κυκλοφορία φορτηγών οχημάτων και τις διοικητικές κυρώσεις που προβλέπονται.
 • Tην επιστολή της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), με την οποία ζητεί να αρθεί η διάταξη με την οποία διακόπτεται το προνοιακό αναπηρικό επίδομα των τέκνων με βαριά αναπηρία, όταν αυτά λαμβάνουν τη σύνταξη του αποθανόντος γονέα τους.
 • Tην επιστολή τελειόφοιτων, μεταπτυχιακών, προπτυχιακών φοιτητών από όλα τα τμήματα Ειδικής Αγωγής Ελλάδας και Κύπρου, καθώς και σπουδαστές των τμημάτων ΕΠΠΑΙΚ της ΑΣΠΑΙΤΕ, με την οποία ζητούν να υπάρξει εύλογη προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών στην επικείμενη προκήρυξη Ειδικής Αγωγής του ΑΣΕΠ, ώστε να λάβουν εγκαίρως την ¨Βεβαίωση Ολοκλήρωσης Σπουδών με ημερομηνία κτήσης πτυχίου¨ και να μπορέσουν να συμμετέχουν στην προκήρυξη.
 • To υπόμνημα της Πανελλήνιας Ένωσης Κέντρων Μάθησης (ΠΕΚΕΜ), με το οποίο ζητά την παραμονή των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης στο καθεστώς απαλλαγής ΦΠΑ όπως ισχύει, λόγω κυρίως του επαγγελματικού και τεχνικού περιεχομένου, και του κοινωνικού στρώματος στο οποίο απευθύνονται.
 • Tην επιστολή του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. (πρώην ΣΕΛΕΤΕ), σχετικά με την πρόταση του να ενταχθεί η Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. στον πανεπιστημιακό τομέα διατηρώντας ακέραιες της υπάρχουσες εκπαιδευτικές δομές κι εγκαταστάσεις της, καθώς επίσης να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας του προσωπικού με την ίδια σχέση εργασίας που έχει και παραμονή του στο παρόν εργασιακό περιβάλλον.
 • Tην επιστολή της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών, με την οποία ζητούν να δοθεί λύση σε ζητήματα που αντιμετωπίζει ο Ελληνισμός της Κωνσταντινούπολης στο σύνολο του και ιδιαίτερα στην απόκτηση Διπλώματος αποφοίτων Λυκείου από τα Ομογενειακά Σχολεία με Ελληνική υπηκοότητα, στην φορολόγηση Ομογενών που λαμβάνουν «Ειδικές Συντάξεις», στις άδειες παραμονής ομογενών στην Ελλάδα και στην αδυναμία απόκτησης ΑΜΚΑ στην περίπτωση που δεν έχει ένας ομογενής άδεια παραμονής.
 • Tην επιστολή των Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών Θεατρολόγων ΠΕ91.01 με προϋπηρεσία 10 και πλέον ετών στη δημόσια Εκπαίδευση, με την οποία ζητούν την σύσταση οργανικών θέσεων στην Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση και οι επερχόμενοι διορισμοί στην Ειδική και Γενική Εκπαίδευση να γίνει με δίκαιο τρόπο και ισοκατανομή με βάση τα κενά στα σχολεία.

 

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι ο Γιώργος Καρασμάνης συνεχίζει την επικοινωνία με τους αρμοδίους Υπουργούς, για την επίλυση των ανωτέρω θεμάτων που έχει αναδείξει με τις κοινοβουλευτικές του παρεμβάσεις στη Βουλή.

 

 

13 ΜΑΪΟΥ 2022                        ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.