Π.Ε.ΠέλλαςΥγεία

Κ.Π. «Όραμα» Σεμινάριο στις μέλλουσες μανούλες

178Προβολές
Με μεγάλη χαρά, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, προσκαλούμε όλες τις μέλλουσες μανούλες να συμμετέχουν στο βιωματικό σεμινάριο που διοργανώνει το Κ.Π. «Όραμα» σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Έδεσσας με τίτλο: «Περιμένοντας τη νέα ζωή…». Σκοπός του σεμιναρίου είναι η φροντίδα της ψυχικής υγείας και η υποστήριξη των συμμετεχουσών.
Το πρόγραμμα του σεμιναρίου είναι:
1. Γνωριμία των μελών της ομάδας, προσδοκίες σεμιναρίου και παρουσίαση του προγράμματος.
2. «Οι αλλαγές που συμβαίνουν σε σωματικό και συναισθηματικό επίπεδο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης».
3. Παρουσίαση τεχνικών χαλάρωσης (Από Φυσικοθεραπεύτρια του Νοσοκομείου Έδεσσας)
4. «Ο ρόλος της διατροφής, της άσκησης και της χρήσης ουσιών (καφές-τσιγάρο-αλκοόλ) κατά την κύηση
5. Παρουσίαση διαφόρων μεθόδων – τεχνικών θηλασμού (Από Μαία του Νοσοκομείου Έδεσσας).
6. «Ο ρόλος του συντρόφου μου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η νέα δυναμική της οικογένειας και οι ανακατατάξεις στο οικογενειακό σύστημα».
7. Παρουσίαση τεχνικών τοκετού (Από Μαία του Νοσοκομείου Έδεσσας).
8. «Οι πρώτες μέρες και η σχέση Μητέρας – Βρέφους. Αυτό-φροντίδα της νέας μητέρας (σωματική και ψυχική)» – Κλείσιμο σεμιναρίου, αποχαιρετισμός και διερεύνηση ενδεχόμενης υποστήριξης.
Το σεμινάριο θα έχει διάρκεια οκτώ (8) συναντήσεις και θα υλοποιείται μία φορά την εβδομάδα, 11:00π.μ. – 12:30μ.μ. δια ζώσης ή/και διαδικτυακά, ανάλογα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες των συμμετεχουσών. Μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέλλουσες μανούλες από όλο τον Νομό Πέλλας στο 23810-51174 ή στο e-mail (info@kporama.gr). Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ. Για περισσότερες πληροφορίες: Μαρία Ιωακειμίδου, Κοινωνιολόγος, Επιστημονικό Στέλεχος του Κ.Π. «Όραμα» η οποία και θα συντονίσει το σεμινάριο.

Με εκτίμηση
Ο επιστημονικά υπεύθυνος
Λάζαρος Σιάντσης
Κλινικός Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής

 

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.