Πολιτική

Λάκης Βασιλειάδης: 4 Βουλευτές της ΝΔ στο Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ για προβλήματα αγροτών με την επιστρεπτέα

184Προβολές

Η επίλυση του προβλήματος με τις ανισότητες που έχουν παρατηρηθεί στο θέμα των επιστρεπτέων προκαταβολών για τους αγρότες αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης μεταξύ του Προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Ευάγγελου Σημανδράκου και τεσσάρων βουλευτών γεωργικών περιφερειών της χώρας μας.

Ειδικότερα τον κ. Σημανδράκο επεσκέφθησαν οι βουλευτές Λάκης Βασιλειάδης (Πέλλας), Περικλής Μαντάς (Μεσσηνίας), Τάσος Μπαρτζώκας (Ημαθίας) και Ανδρέας Νικολακόπουλος (Ηλείας) τονίζοντας το θέμα αδικιών στις βεβαιώσεις οφειλών σε αγρότες, δικαιούχους κρατικών ενισχύσεων και επιστρεπτέας προκαταβολής.

Είναι γνωστό όπως επισημάνθηκε ότι από αρκετούς αγρότες που έλαβαν ενισχύσεις είτε λόγω της πανδημικής κρίσης είτε εξαιτίας άλλων περιπτώσεων αφαιρέθηκε ένα ποσοστό προκειμένου να γίνει η αποπληρωμή της επιστρεπτέας μέσω της διαδικασίας του συμψηφισμού.

Στην πορεία ωστόσο, οι ίδιοι αγρότες, αντίθετα με δικαιούχους που δεν είχαν λάβει την επιστρεπτέα, παρά το γεγονός ότι τους είχε παρακρατηθεί ποσό και η οφειλή ήταν ήδη τακτοποιημένη εκλήθησαν να ξαναπληρώσουν για επιστρεπτέα προκαταβολή με αποτέλεσμα τη χαμηλότερη επί της ουσίας ενίσχυσή τους.

Και οι τέσσερις βουλευτές ζήτησαν την παρέμβαση του Προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ ώστε να διαγράφουν τέτοιες βεβαιωμένες οφειλές και να διευθετηθεί η συγκεκριμένη εκκρεμότητα με όσο το δυνατόν πιο δίκαιο τρόπο για τους αγρότες μας.

Ο κ. Σημανδράκος διαβεβαίωσε ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ που έχει αναγνωρίσει το πρόβλημα θα κάνει τον απαιτούμενο επανέλεγχο των στοιχείων να διαπιστωθούν οι αστοχίες του συστήματος και να διευθετηθεί το ζήτημα με την ανάλογη επάρκεια.

Να σημειωθεί ότι στην ίδια συνάντηση έγινε συζήτηση και πάνω σε άλλα αγροτικά θέματα όπως οι εξισωτικές αποζημιώσεις και επίκαιρα προβλήματα του αγροτικού κόσμου για τα οποία ο κ. Σημανδράκος ζήτησε την περαιτέρω συνεργασία των βουλευτών που γνωρίζουν καλύτερα τι συμβαίνει λόγω της δραστηριότητας τους στις αντίστοιχες εκλογικές περιφέρειες.

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.