Δ. Σκύδρας

Λαϊκή αγορά στη Σκύδρα

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
659Προβολές

   Ενημερώνουμε τις συμπολίτισσες, τους συμπολίτες μας και κάθε ενδιαφερόμενο ότι η λαϊκή αγορά της Σκύδρας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Μαρτίου 2020 σύμφωνα με την με αρ. πρωτ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 20006/20-03-2020 Κοινή Απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας και Εσωτερικών (ΦΕΚ Β΄ 943/20-03-2020)
και την με αρ. πρωτ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 20040/22-03-2020 Κοινή Απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του πολίτη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας και Εσωτερικών (ΦΕΚ Β΄ 988/22-03-2020).

Έτσι, λοιπόν, επισημαίνονται τα εξής:

Τα προϊόντα, που θα πωλούνται στη λαϊκή αγορά από τους νόμιμους παραγωγούς κι επαγγελματίες οι οποίοι αριθμητικά θα είναι το 50% σε σχέση με τις κανονικές περιόδους, θα είναι μόνο όσα έχουν σχέση με τα τρόφιμα και τα χαρτικά – καθαριστικά.

Κάθε πάγκος μ΄ευθύνη των παραγωγών, επαγγελματιών, πωλητών θα πρέπει να πληροί όλους τους κανόνες υγιεινής κι ασφάλειας. Επίσης, οι προαναφερόμενοι θα πρέπει να φορούν μάσκα και γάντια προστασίας και  να παρέχουν στους  καταναλωτές γάντια μιας χρήσης, τα οποία αμέσως μετά τη χρήση θα τοποθετούνται σε σακούλα απορριμμάτων. Θα πρέπει, ακόμη, να είναι διαθέσιμο αντισηπτικό υγρό  και χαρτοπετσέτες.

Οι πάγκοι  θα πρέπει να έχουν απόσταση ελεύθερου χώρου, τουλάχιστον,  πέντε μέτρων ανάμεσά τους κι αυτό μπορεί να επιτευχθεί διότι θα υπάρχει αρκετός χώρος  αφού δεν θα πωλούνται άλλα είδη (ένδυση, υπόδηση, εξοπλισμός κ.α.) και θα υπάρχει δυνατότητα επέκτασης του χώρου  της  λαϊκής αγοράς.

Με την ολοκλήρωση της λαϊκής αγοράς  οι υπεύθυνοι κάθε πάγκου  πρέπει  να μαζέψουν  τ΄απορρίμματα, τις κενές συσκευασίες ή τα υπολείμματα των κάθε είδους αγαθών ή προϊόντων και να τα εναποθέσουν σε κάδους απορριμμάτων, ώστε ο χώρος να είναι καθαρός.

Για κάθε σχετική πληροφορία και διευκρίνιση μπορούν οι ενδιαφερόμενοι ν΄απευθύνονται στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Γιώργο Σταματέλλο στο τηλ.:6980414545 και στον Διευθυντή Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Ιγνάτη Καραπαναγιώτη στο τηλ.:6977946294

Γενικότερα, εφαρμόζουμε τα προτεινόμενα μέτρα και τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων, σεβόμαστε το έργο και τις προσπάθειες όλων, ώστε  με κατανόηση, ψυχραιμία κι αισιοδοξία  η κοινωνία μας να σταθεί αλώβητη, όρθια κι αλληλέγγυα.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ

 

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.