ΑγροτικάΠ.Ε.Πέλλας

Μέτρα ενίσχυσης του εισοδήματος των αγροτών – κτηνοτρόφων ζητά ο Α.Σ.”ΕΝΟΤΗΤΑ” Πέλλας

676Προβολές

                  ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ “ΕΝΟΤΗΤΑ” ΠΕΛΛΑΣ                          (Μπλόκο Γυψοχωρίου)

Να παρθούν εδώ και τώρα ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ μέτρα ενίσχυσης
του εισοδήματος των αγροτών – κτηνοτρόφων !!!

Η κυβέρνηση, μετά από εννιά μήνες σε συνθήκες πανδημίας, συνεχίζει να αγνοεί τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους, αφού τους έχει αφήσει τελείως αβοήθητους. Δεν έχει δώσει ούτε μισό ευρώ από τις αποζημιώσεις, που έχει υποσχεθεί και οι παραγωγοί παραμένουν σε απόγνωση, χρεωμένοι από την απώλεια εισοδήματος, τόσο λόγω της πανδημίας, όσο και των ζημιών των προηγούμενων ετών.
Δεν έχει δοθεί ούτε ένα cent στους παραγωγούς κηπευτικών, που μεγάλο μέρος της παραγωγής τους έμεινε αδιάθετο, εξαιτίας του πρώτου κύματος της πανδημίας την άνοιξη. Η ίδια κατάσταση υπάρχει και τώρα, με το δεύτερο lockdown.
Ακόμη δεν έχουν αποδοθεί τα 500 ευρώ στους παραγωγούς – πωλητές λαϊκών αγορών, που επλήγησαν από το πρώτο κύμα της πανδημίας.
Εκκρεμούν ακόμη οι αποζημιώσεις για τις ζημιές από το χαλάζι του 2019, για όσους έκαναν ένσταση. Καμία αναγγελία δεν υπήρξε για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις έντονες και άκαιρες βροχοπτώσεις του φετινού Αυγούστου.
Ακόμη δεν έχουν πληρώσει οι βιομηχανίες την παραγωγή του συμπύρηνου ροδάκινου, μάλιστα υπάρχουν περιπτώσεις ανεξόφλητων παραγωγών από το 2019! Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και με τα υπόλοιπα επιτραπέζια φρούτα.
Με την ανομβρία που υπάρχει εδώ και μήνες στην περιοχή, τα βοσκοτόπια είναι ξερά και μη αποδοτικά. Έτσι αναγκάζονται οι κτηνοτρόφοι να δίνουν επιπλέον τροφή στα ζώα τους με αποτέλεσμα να αυξάνουν τα έξοδα. Κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν πάρθηκε από τη κυβέρνηση για τον καταρροϊκό πυρετό, αντίθετα, μετατόπισε την ευθύνη για την αντιμετώπιση της νόσου στους
ίδιους τους κτηνοτρόφους.
Η ένταξη των αγροτών στη πολυδιαφημισμένη “επιστρεπτέα προκαταβολή”, είναι μια απάτη. Η συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών της Πέλλας είναι απορριπτέα, δεδομένου ότι η περσινή παραγωγή καταστράφηκε εξαιτίας της χαλαζόπτωσης, συνεπώς τα φετινά τιμολόγια είναι αυξημένα σε σχέση με πέρσι.
Την ίδια λοιπόν στιγμή, που οι βιοπαλαιστές αγρότες έρχονται αντιμέτωποι με την οικονομική εξαθλίωση, η κυβέρνηση δε σταματά τα “δωράκια” της στους επιχειρηματικούς ομίλους και στους κλινικάρχες, προκλητικά ανακοινώνει στήριξη στην αεροπορική εταιρία AEGEAN με 120 εκατ. ευρώ.
Όταν αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε, μας αντιμετωπίζει σαν εγκληματίες επιβάλλοντας εξοντωτικά πρόστιμα, όπως έκανε στον πρόεδρο του ΑΣ Τριγώνου Έβρου για την πρόσφατη κινητοποίηση των αγροτών έξω απο την Τράπεζα Πειραιώς στα Δίκαια.
Συνεχίζουμε να διεκδικούμε και σήμερα μέσα σε συνθήκες πανδημίας :
 Την άμεση καταβολή αποζημιώσεων στους αγρότες, που καταστράφηκε η σοδειά τους.
 Αποκλειστικά Δημόσιο φορέα ΕΛΓΑ, που θα ασφαλίζει και θα αποζημιώνει στο 100% της
ζημιάς από όλα τα φυσικά φαινόμενα και τις ασθένειες.
 Κατώτατες εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, που να
καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα μεροκάματο για να συνεχίσουμε να
παράγουμε.
 Άμεση εξόφληση της παραγωγής μας από βιομήχανους και εμπόρους
 Να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας ή χωραφιού, να μην κοπεί νερό και ρεύμα σε φτωχό αγρότη.

 Δωρεάν επαναλαμβανόμενα test για τον covid σε όλους τους αγρότες και τις οικογένειες τους.

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.