Αγροτικά

Μήνυμα Αυγενάκη στους αγρότες από το βήμα της Βουλής: Ελάτε να συζητήσουμε και να πάρουμε ρεαλιστικές αποφάσεις μαζί- Σταθερά υπέρ του διαλόγου η κυβέρνηση

125Προβολές

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, κατά την έναρξη της συζήτησης επί του νομοσχεδίου «Ενίσχυση της πρότυπης κτηνοτροφίας, ρυθμίσεις για την αλιεία και τις υδατοκαλλιέργειες, διατάξεις για τη φυτοϋγεία, τα βιοκτόνα προϊόντα και την ποιότητα τροφίμων και άλλες διατάξεις για την τόνωση της αγροτικής ανάπτυξης», που ξεκίνησε, σήμερα, στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, δήλωσε τα εξής:

«Στεκόμαστε με σεβασμό απέναντι στις αγωνίες των αγροτών και την αβεβαιότητα που αντιμετωπίζουν για το μέλλον  του πρωτογενούς τομέα.

Αυτές τις μέρες πολλά ελέχθησαν  και πολλά εγράφησαν.

Εκείνο που μετράει όμως είναι, από τη μια η πολιτική βούληση της κυβέρνησης για διάλογο –  όπως εκφράζεται από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων-  και από την άλλη η επιθυμία των ιδίων των αγροτών που διαμαρτύρονται για εξεύρεση λύσεων.

Εν όψει των αποφάσεων που θα λάβουν σήμερα οι αγρότες που βρίσκονται στους δρόμους, θέλω να επισημάνω ότι η κυβέρνηση είναι ανοικτή στο διάλογο μαζί τους.

Σε όλους τους τόνους και όλα τα επίπεδα, έχουμε ξεκαθαρίσει ότι η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και η επίλυση των προβλημάτων του κλάδου αποτελούν προτεραιότητά μας.

Γνωρίζουμε ότι πολλά από τα προβλήματα αυτά λόγω της κλιματικής και ενεργειακής κρίσης έχουν ενταθεί. Εδώ είμαστε για να τα συζητήσουμε και να λάβουμε ρεαλιστικές αποφάσεις, μαζί.

Αποφάσεις που διασφαλίζουν ένα πιο σταθερό μέλλον στην αγροτική παραγωγή, χωρίς, όμως, να υπονομεύεται το αύριο της χώρας και συνολικά οι μακροχρόνιες θυσίες  του ελληνικού λαού.

Το μέλλον μας είναι κοινό και διαμορφώνεται μόνο μέσα από κοινή προσπάθεια. Με συναινέσεις και διάλογο. Όχι με αντιπαραθέσεις και αρνήσεις.

Τα προβλήματα στις δημοκρατίες λύνονται με διάλογο και με διάθεση για συνεννόηση, στην οποία η κυβέρνηση επιμένει».

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.