Δ. Βέροιας

Μήνυμα Δημάρχου για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

224Προβολές

Η σημερινή μέρα μας δίνει την αφορμή να μιλήσουμε για ένα ζήτημα που δεν αφορά μόνο τις σωματικές, ψυχολογικές ή διανοητικές διαφορές, αλλά κυρίως για τη μέριμνα απέναντι στους συνανθρώπους μας που θέλουν και επιθυμούν ανθρώπινη και δίκαιη καθημερινότητα.

Από τη θέση όπου βρισκόμαστε πρέπει να συνειδητοποιούμε και να κατανοούμε την ανάγκη τα άτομα με αναπηρία να έχουν δραστηριότητα αλλά και να ακολουθούν τις συνήθειές τους προκειμένου να μην βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Εμείς ως Δημοτική αρχή στεκόμαστε αρωγός στην προσπάθεια των ευαισθητοποιημένων συλλόγων παραχωρώντας δημοτικούς χώρους προκειμένου αυτοί να εργάζονται απρόσκοπτα επάνω στο θέμα της ίσης μεταχείρισης και της αξιοπρεπούς διαβίωσης των ατόμων με σωματική και πνευματική αναπηρία.

Επιδιώκουμε και υλοποιούμε μία σειρά κατάλληλων υποδομών ώστε τα δημοτικά κτίρια και οι κοινόχρηστοι χώροι του πολεοδομικού μας συγκροτήματος να παρέχουν ασφάλεια και άνεση στις μετακινήσεις των ΑμεΑ. Βέβαια, μένουν πολλά ακόμα να κάνουμε.

Η ενημέρωση, η αφύπνιση και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας μας απέναντι στους ανθρώπους με αναπηρία θεωρείται σημαντική. Όλοι μας οφείλουμε να διασφαλίζουμε την αξιοπρέπεια και την ευζωία τους, μακριά από ατομικούς περιορισμούς και εμπόδια που δυσχεραίνουν την καθημερινότητά τους.

Η αναπηρία είναι ένα κομμάτι της ανθρώπινης ύπαρξης, το οποίο, με τις κατάλληλες συνθήκες, μπορεί να μετατραπεί σε γέφυρα δημιουργίας. Ας βοηθήσουμε όλοι μας σε αυτό.

 

Ο Δήμαρχος Βέροιας
Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.