Δ. Σκύδρας

Μήνυμα της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου

965Προβολές

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, όπως έχει θεσπιστεί διεθνώς  να είναι η  8η Μαρτίου κάθε έτους, φέρνει ως πρώτη είδηση στην επικαιρότητα θέματα που βιώνουμε καθημερινά και σχετίζονται με τον πολυσήμαντο, πολύπτυχο αλλά και πολύπαθο αγώνα και ρόλο της γυναίκας στην αναβάθμιση και στην προαγωγή της κοινωνίας μας.

Η διαχρονική συμβολή της γυναίκας στη συνοχή και στην πρόοδο της κοινωνίας μας αναγνωριζόταν και δεν αμφισβητούνταν ποτέ. Ωστόσο η αναγνώριση αυτή καθυστέρησε πολύ σε θεσμικό, νομοθετικό επίπεδο, όπως για παράδειγμα η κατοχύρωση των πολιτικών και εργασιακών δικαιωμάτων των γυναικών.

Η ισότητα των δύο φύλων σαν αποτέλεσμα του συνεχούς και συνεπούς αγώνα των γυναικών δεν είναι μόνο μια ιστορική κατάκτηση των γυναικών, αλλά γενικότερα μια κατάκτηση της ίδιας της κοινωνίας μας που οφείλει και πρέπει να συμπεριφέρεται στη γυναίκα με σεβασμό και αξιοπρέπεια ως ολοκληρωμένης προσωπικότητας και ισότιμου φύλου της κοινωνίας μας κόντρα στις διακρίσεις, στις αντιξοότητες, στην ωμότητα, στην εκμετάλλευση και στις προκαταλήψεις που δυστυχώς υπάρχουν και σήμερα στο σύγχρονο κόσμο μας.

Ας μου επιτραπεί να υπενθυμίσω και να επαναλάβω ότι  ως Δήμος Σκύδρας, ως Δημοτική Αρχή συνεχίζουμε να δίνουμε έμφαση και προτεραιότητα στην προαγωγή των  θεμάτων ισότητας, αλληλεγγύης των φύλων και κοινωνικής δικαιοσύνης. Παράλληλα, προωθήσαμε και πετύχαμε την ισότιμη συμμετοχή στις θέσεις ευθύνης και στα όργανα λήψης αποφάσεων και διοίκησης του Δήμου μας.

Βελτιώσαμε  και φροντίζουμε διαρκώς και με επάρκεια τις προνοιακές και κοινωνικές δομές και υπηρεσίες μας, όπως είναι για παράδειγμα οι Παιδικοί Σταθμοί και ιδρύοντας – λειτουργώντας μάλιστα τον πρώτο Δημοτικό Βρεφικό Σταθμό, ώστε να βοηθήσουμε στο μέτρο του δυνατού την οικογένεια και τη γυναίκα – μάνα.

Μέλημα της πολιτείας, του κράτους αλλά κι όλων ημών σε συλλογικό και σε προσωπικό επίπεδο πρέπει να είναι η αρωγή και η υποστήριξη της  γυναίκας που είναι άνεργη, ανασφάλιστη, μητέρα πολύτεκνη,  μητέρα μονογονεϊκής οικογένειας, συνταξιούχος, θύμα βίαιων πράξεων και καταστάσεων.

Η ισότητα των φύλων, η διαπαιδαγώγηση και η ανάπτυξη των προσωπικοτήτων τους στη βάση: της αλληλεγγύης, του αλληλοσεβασμού, της ίσης αντιμετώπισης και των ίσων ευκαιριών αποτελεί την απόδειξη μιας κοινωνίας κι ενός κόσμου πολιτισμένου, ελεύθερου και δημοκρατικού.

 

Κατερίνα  Ιγνατιάδου

                                                                               Δήμαρχος Σκύδρας

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.