Δ. Αλεξάνδρειας

Μήνυμα του Δημάρχου Αλεξάνδρειας Παναγιώτη Γκυρίνη για την 50η επέτειο του Πολυτεχνείου

152Προβολές

50 χρόνια πέρασαν από την εξέγερση της νεολαίας στο Πολυτεχνείο το 1973. Μιας εξέγερσης που αποτέλεσε την αρχή της πτώσης της Χούντας και την αρχή για να αλλάξει η Ελλάδα. Το Πολυτεχνείο άνοιξε το δρόμο για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία στην πατρίδα μας.

Οι «Ελεύθεροι πολιορκημένοι» φοιτητές, άοπλοι, ιδεολόγοι και αγωνιστές δεν φοβήθηκαν δε λογάριασαν τίποτα και δεν λύγισαν. Στάθηκαν απέναντι στη βία της Χούντας τραγουδώντας και απέναντι στα τανκς αγέρωχοι και περήφανοι υπερασπιζόμενοι τη Δημοκρατία και την ελευθερία που αποτελούν αναμφισβήτητα διαχρονικές αξίες που γεννήθηκαν σε αυτόν τον τόπο και είναι στενά δεμένες με τον ελληνικό λαό.

Τα αιτήματα της εξέγερσης  των φοιτητών του Πολυτεχνείου «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» παραμένουν ακόμη επίκαιρα ,ιδιαίτερα στη σημερινή δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία για τη χώρα μας αλλά και για όλον τον πλανήτη. Ο αγώνας για έναν καλύτερο και λεύτερο κόσμο, για καλύτερη παιδεία, για καλύτερη υγεία, ευημερία και ανάπτυξη  δεν μπορεί να τελειώσει ποτέ.

Τιμούμε σήμερα τη νεολαία του ΄73 που θυσιάστηκε για τα διαχρονικά ιδανικά της πατρίδας μας ,αλλά συγχρόνως θα πρέπει να είμαστε κοντά σε κάθε νεανική ψυχή που δεν ησυχάζει και δεν επαναπαύεται, αλλά αντιστέκεται και προσπαθεί να δημιουργήσει ένα μέλλον που να της ανήκει και να της αξίζει.

Με πίστη στο σύνθημα του Πολυτεχνείου «ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ, ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ» αγωνιζόμαστε με ενότητα και πατριωτική συνείδηση για την Ελλάδα που αγαπάμε και θέλουμε για εμάς και τα παιδιά μας.

Ο 
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ  

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΥΡΙΝΗΣ

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.