Δ. Σκύδρας

Η Λαϊκή Αγορά της Σκύδρας Παρασκευή 16/10/2020

672Προβολές

      

Η Λαϊκή Αγορά μετατίθεται λόγω των καθιερωμένων εκδηλώσεων απελευθέρωσης της Σκύδρας από τον Τουρκικό Ζυγό. Θα πραγματοποιηθεί στους ίδιους χώρους τηρώντας τα μέτρα που προβλέπονται για την μη διάδοση του COVID-19 αντί του Σαββάτου, την Παρασκευή 16-10-2020.

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Σκύδρας και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Σταματέλλος Γεώργιος, ενημερώνει τους πωλητές και τους καταναλωτές ότι η Λαϊκή Αγορά της Σκύδρας θα λειτουργήσει κανονικά την Παρασκευή 16-10-20, με όλους τους πωλητές αλλά με τα μισά μέτρα για κάθε πάγκο και με ανώτερο μήκος πάγκου τα 4 μέτρα.

Στο έγγραφο με αρ. πρωτ. 9836/8-10-20 αναφέρονται συγκεκριμένα: έχοντας υπόψη:   α) Τα κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσης του, β) Την ανάγκη διαχείρισης και λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς της 16ης Οκτωβρίου 2020 στη Σκύδρα και της ανάγκης περιορισμού διάδοσης του κορωνοϊού COVID- 19, αποφασίσαμε τα εξής:

  1. Οι πάγκοι παραγωγών, και κατόχων εμπορικών και επαγγελματικών αδειών θα τοποθετηθούν στις προηγούμενες θέσεις τους (πριν τους περιορισμούς λόγω της πανδημίας), με τήρηση της απαιτούμενης απόστασης.
  2. Ορίζονται σε σχέση με το μήκος των πάγκων τα εξής: α) Οι πάγκοι των κατόχων εμπορικών αδειών (ρούχα, είδη ατομικής υγιεινής κλπ), επαγγελματικών αδειών (τρόφιμα, φρούτα και λαχανικά) και παραγωγικών αδειών, θα πρέπει να μειωθούν στο 50% των αρχικών τους μέτρων και με ανώτατο όριο αυτό των τεσσάρων (4) μέτρων (εξαιρούνται τα αυτοκινούμενα). β) Τα ακριβή μέτρα που αντιστοιχούν αναγράφονται δίπλα από το όνομα του κάθε πωλητή στην απόφαση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου.
  3. Για την τήρηση αποστάσεων κλπ, εφαρμόζεται η κοινή Υπουργική Απόφαση για την επιβολή των μέτρων της προσωρινής αναστολής λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων και άλλων χώρων συνάθροισης κοινού, της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, καθώς και ειδικότερων μέτρων σε συγκεκριμένες περιοχές της Χώρας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID- 19 (ΦΕΚ 3927 τεύχος Β’ 14-09-20).
  4. Οι πωλητές θα φέρουν μάσκες και γάντια. Οι πελάτες που επιθυμούν να διαλέξουν μόνοι τους θα πρέπει να φέρουν επίσης γάντια και μάσκα. Να εξυπηρετούν άμεσα το καταναλωτικό κοινό – ένα άτομο κάθε φορά. Να τοποθετήσουν στους πάγκους αντισηπτικά υγρά για χρήση των καταναλωτών. Οφείλουν να τηρούν αυστηρά τους όρους υγιεινής και καθαριότητας (συγκέντρωση απορριμμάτων σε σακούλες ή σε κλειστές κούτες).
  5. Όσοι δεν τηρήσουν τα παραπάνω θα υποστούν τις προβλεπόμενες κυρώσεις.

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.