Πολιτική

«ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΔΕΣΣΑ – ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑ»

1.2kΠροβολές

Μια νέα ομάδα πολιτών που ιδρύθηκε στην Έδεσσα τον περασμένο μήνα, σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, όπου αποφασίστηκε ομόφωνα ο συντοπίτης μας Χρήστος Δημητριάδης να είναι  επικεφαλής της κίνησης, πραγματοποίησε μια δεύτερη συνάντηση την περασμένη Κυριακή,στην οποία και ανακοινώθηκε το όνομα του συνδυασμού «ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» μετά από ομόφωνη ψηφοφορία των παρευρισκόμενων μελών. Ενεργοί πολίτες  χωρίς κομματικές παρωπίδες, αλλά με ιδεολογική πολυσυλλεκτικότητα, συναντήθηκαν με σκοπό και στόχο να συζητήσουν τα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής και να καταθέσουν νέες προτάσεις για το πώς θα μπορούσαν να υλοποιηθούν μέσα από πολλή δουλειά και συνεργασία με όλους τους φορείς.

Ο κύριος Δημητριάδης στην εισήγησή του αναφέρθηκε στους πυλώνες που μπορούν να στηρίξουν τις ιδέες, αλλά και τη φιλοσοφία της κίνησης, αναπτύσσοντας ένα νέο σχέδιο για το μέλλον αυτού του τόπου, με την ονομασία μάλιστα ΕΔΕΣΣΑ 2035!

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αξιοποίηση της περιοχής, ώστε η Έδεσσα και η Βεγορίτιδα να πρωταγωνιστήσουν σε πολλά επίπεδα. Πέρα από τις τοπικές θέσεις, αναφέρθηκαν και σε ένα φλέγον εθνικό θέμα, την επιζήμια για την Ελλάδα συμφωνία των Πρεσπών, η οποία θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε όλους μας. Φυσικά, υπήρξαν τοποθετήσεις και για τα ζητήματα της γενικότερης πολιτικής επικαιρότητας, που δυστυχώς τα μνημονιακά χρόνια έχουν επηρεάσει τις ζωές όλων μας. Τέλος, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση στο άμεσο χρονικό διάστημα, για την ενδυνάμωση και πλαισίωση της πρωτοβουλίας αυτής και με άλλους ενεργούς πολίτες, δίνοντας μια νέα δυναμική και καινοτομία στη συλλογική αντιμετώπιση των θεμάτων της τοπικής κοινωνίας μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες.

 

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.