Ελλάδα

Εντονα κύματα κακοκαιρίας ΡΑΦΑΗΛ και ΣΟΦΙΑ

1.3kΠροβολές

θα επηρεάσουν τη χώρα μας τις πρώτες ημέρες του 2019
Έντονη κακοκαιρία περιμένουμε να επικρατήσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας έως τις απογευματινές ώρες της Πρωτοχρονιάς, καθώς το βαθύ βαρομετρικό χαμηλό ΡΑΦΑΗΛ, το οποίο νωρίς το πρωί της Δευτέρας 31/12 βρίσκεται νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου αναμένεται να κινηθεί προς τα ανατολικά. Από την Πέμπτη 03/01/2019 θα μας επηρεάσει νέο κύμα κακοκαιρίας, η ΣΟΦΙΑ, με κύρια χαρακτηριστικά το ΔΡΙΜΥ ΨΥΧΟΣ και τις τοπικές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές-παραθαλάσσιες περιοχές, καθώς πολικές αέριες μάζες θα σαρώσουν τη χώρα από βορρά προς νότο.

Την Τρίτη 01/01/2019,κακοκαιρία με ισχυρά φαινόμενα στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα στις Σποράδες, στις Κυκλάδες,στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα,ενώ στη Δυτική
και Βόρεια Ελλάδα ο καιρός θα παρουσιάσει γρήγορη βελτίωση.

Πυκνές κατά τόπους χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και
ημιορεινά ηπειρωτικά τμήματα,και σε περιοχές της Χαλκιδικής,
της Θεσσαλίας και της Κεντρικής-Βόρειας Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο. Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Αττικής.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες έως βορειοανατολικές διευθύνσεις
με εντάσεις που θα φτάνουν τα 8-9 μποφόρ στο Αιγαίο
και τα 7 μποφόρ στο Ιόνιο,ενώ οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν μικρή άνοδο.Προσοχή από τους ταξιδιώτες στις χιονοπτώσεις που θα εκδηλωθούν κυρίως σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα.

Τετάρτη 02/01/2019 ο καιρός θα βελτιωθεί πρόσκαιρα σχεδόν παντού,οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν και οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν μικρή άνοδο.

ΦΩΤΟ Βόρας ή Καϊμακατσαλάν
Το χιονοδρομικό βρίσκεται στα όρια του νομού Πέλλας
που αποτελεί σύνορο με τα Σκόπια. Το όρος Βόρας ή Καϊμακατσαλάν είναι το τρίτο μεγαλύτερο σε ύψος της Ελλάδας με υψόμετρο 2524 μ.    24ωρη τηλεφωνική εξυπηρέτηση: +302381032000, +306943031001

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.