Αγροτικά

Νόμος του κράτους η παράταση προθεσμίας Γενικών Συνελεύσεων και Συμβουλίων Συνεταιρισμών και Ενώσεων

502Προβολές

Νόμος του κράτους (N. 4812/2021, A’ 110) είναι πλέον η παράταση της προθεσμίας στις τακτικές γενικές συνελεύσεις αγροτικών συνεταιρισμών και της θητείας των τακτικών και αναπληρωματικών μελών των διοικητικών και εποπτικών συμβουλίων των αγροτικών συνεταιρισμών, αναγκαστικών συνεταιρισμών και ενώσεων αναγκαστικών συνεταιρισμών.

Σύμφωνα με διάταξη που κατέθεσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός και ψηφίσθηκε στο τελευταίο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας προβλέπεται παράταση της προθεσμίας των προαναφερόμένων συνελεύσεων και συμβουλίων έως 31.10.2021.

Με την διάταξη αυτή αντιμετωπίζεται το πρόβλημα της αδυναμίας της έγκαιρης και οργανωμένης σύγκλησης γενικής συνέλευσης των Αγροτικών Συνεταιρισμών λόγω των έκτακτων συνθηκών της πανδημίας και συνακόλουθα της αδυναμίας διενέργειας αρχαιρεσιών για την ανάδειξη των τακτικών και αναπληρωματικών μελών των Διοικητικών και Εποπτικών Συμβουλίων των Αγροτικών Συνεταιρισμών, Αναγκαστικών Συνεταιρισμών και Ενώσεων Αναγκαστικών Συνεταιρισμών.

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.