Δ.Έδεσσας

Οι επισκέψιμοι χώροι της Έδεσσας

897Προβολές

Μετά από την υποχρεωτική παύση λειτουργίας λόγω του κορωνοϊού, από σήμερα επαναλειτουργούν οι επισκέψιμοι χώροι της Έδεσσας στους Μύλους και το Βαρόσι.

Οι επισκέπτες της πόλης, αλλά και οι κάτοικοι που επιθυμούν να γνωρίσουν τους επισκέψιμους μύλους και την παράδοση του τόπου μας, μπορούν να επισκεφθούν το Ερπετάριο – Ενυδρείο, τον Μύλο της Γεύσης, τον Μύλο του Νερού και την Έκθεση Ορυκτών που φιλοξενεί στο ισόγειο, καθώς και το Λαογραφικό Μουσείο της πόλης.

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μία σημαντική προσπάθεια διαμόρφωσης του τουριστικού προϊόντος της πόλης με τη λειτουργία επισκέψιμων χώρων, στους οποίους παρουσιάζεται η φυσική και γεωλογική ιστορία της περιοχής, το κυρίαρχο συστατικό της πόλης που είναι το νερό, αλλά και στοιχεία της παραδοσιακής οικονομίας και κοινωνίας. Στόχος είναι η προσέλκυση επισκεπτών, αλλά και η παραμονή τους στην Έδεσσα, με ενδιαφέρουσες δραστηριότητες. Η υγειονομική κρίση του κορωνοϊού ήταν ένα εμπόδιο, το οποίο ελπίζουμε ότι θα ξεπεραστεί μέσα από την οργανωμένη προσπάθεια που γίνεται για συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών προς τους επισκέπτες.

 

Γραφείο Τύπου

Δήμου Έδεσσας

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.